Mainos

Duuma äänestää Tshernomyrdinistä ensi viikolla

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma käsittelee Viktor Tshernomyrdinin pääministeriehdokkuutta uudelleen ensi maanantaina, kertoi duuman puhemies Gennadi Seleznjov tänään.

Sekä Seleznjov että kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov tekivät kuitenkin selväksi, ettei Tshernomyrdinillä ole suuria mahdollisuuksia läpäistä äänestystä tälläkään kertaa.
-Meidän kantamme on selvä - äänestämme Tshernomyrdinin ehdokkuutta vastaan, totesi Zjuganov kommunisteista.

Duuma torjui Tshernomyrdin valinnan ensimmäisessä äänestyksessä eilen selvästi äänin 253-94. Presidentti Boris Jeltsin nimitti hänet pian sen jälkeen uudelleen ehdokkaakseen.

Jeltsin sanoi tänään aikovansa pitää kiinni siitä, että Tshernomyrdinistä tulee pikaisesti Venäjän pääministeri.
-Aion taistella sen puolesta, että hänen ehdokkuutensa vahvistetaan viikon kuluessa, Jeltsin sanoi vieraillessaan moskovalaisessa koulussa. Jeltsinin mukaan tappiot ovat Venäjällä "miljoonia ja miljoonia" joka päivä, jolloin poliittinen umpikuja jatkuu.

Jos duuma kolmasti hylkää Jeltsinin pääministeriehdokkaan, presidentin on hajotettava duuma ja määrättävä uudet vaalit. Kun kommunistijohtaja Gennadi Zjuganovilta kysyttiin duuman hajottamisen mahdollisuudesta, hän vastasi, ettei kysymys enää ole duuman hajottamisesta vaan koko Venäjän hajoamisesta. Kommunistit vaativat selvää muutosta maan talouspolitiikan suuntaan sekä Jeltsinin eroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.