Duudsonit-perheen äiti: Vierailu pehmitti välejä

Duudsonien vierailu Hellemäen perheen luona avasi perheen välejä ja lisäsi perheenjäsenten välistä keskustelua.

Uusimmassa Duudsonit tuli taloon -jaksossa Duudsonit vierailivat Hellemäen perheessä Kuivannossa. Perhe oli toteuttanut haaveensa maalle muuttamisesta, mutta kaikki perheenjäsenet eivät kuitenkaan viihtyneet maaseudun vankeina.

Duudsonien tavoitteena oli auttaa perhettä ymmärtämään, että maalla on mukavaa.

– Duudsonien vierailusta jäi hyvä fiilis, ja niitä päiviä on muisteltu kovasti. Se oli meitä yhdistävä kokemus, perheen äiti Mia Hellemäki kertoo. 

Maalle muutto oli kiristänyt perheen välejä, erityisesti tämä näkyi perheen äidin ja naapurissa asuvan mummon välien huonontumisena.

– Huomasimme, että meillä voi olla hauskaa keskenämme, eikä se minun äitikään ehkä ihan niin tiukkapipoinen oikeasti ole. Aluksihan hän ei halunnut ollenkaan mukaan ohjelmaan, mutta oli lopulta ihan täysillä mukana ja tykkäsi vierailusta todella paljon, äiti kertoo.

– Duudsonien vierailu pehmitti välejä huomattavasti. Huomasimme, ettei kaikki välttämättä olekaan niin vakavaa, eivätkä meidän ongelmat ehkä olleetkaan ihan niin suuria, kuin miltä ne aluksi tuntuivat, kun niiden keskellä eli, hän miettii.

”Kireys on helpottanut”

Lasten kaiho takaisin kaupunkiin on myös äidin mukaan hellittänyt. Duudsoneiden vierailu teki vaikutuksen eteenkin perheen esikoiseen Jereen.

– Esikoisella on nyt se onni, että hän ajoi juuri mopokortin, ja se on aika paljon laukaissut tilannetta. Hän ei ole enää maalla vankina, vaan pääsee nyt liikkumaan. Duudsonien vierailun myötä Jere pääsi myös tutustumaan naapureihin, ja sai uusia kavereita itselleen, Mia-äiti kertoo.

– Jerehän jutteli paljon Duudsonien kanssa koulunkäynnistä ja muusta, ja tuntuu, että hän sai siitä todella paljon irti. Duudsonit ovat meidän lasten idoleita, ja sillä, että Duudsonit juttelivat Jeren kanssa ja olivat kiinnostuneita hänen ongelmistaan, oli varmasti positiivisisa vaikutuksia, äiti uskoo.

Entä millaiset ovat nykyisin perheen välit naapurissa asuvaan mummoon?

– Välit ovat edelleen vaihtelevat, mutta olemme nyt jutelleet enemmän. Kävimme Duudsonien kanssa läpi asioita, ja kohtasimme ongelmia konkreettisesti, hauskalla tavalla. Se avasi välejä ja helpotti tilannetta, Mia-äiti toteaa.

– Miehenikin sanoi, että yleinen kireys on huomattavasti helpottanut Duudsoneiden vierailun jälkeen. Ne olivat välejä avaavat kaksi päivää, ja turha riitely on nyt huomattavasti vähentynyt, hän summaa.

Duudsonit tuli taloon Subilla tiistaisin klo 21!  

Lue myös:

    Uusimmat