Mainos

Duisenberg Euroopan keskuspankin johtoon

EU-maiden johtajat ovat päässeet sopuun Euroopan keskuspankin pääjohtajanimityksestä. Keskuspankin pääjohtajana aloittaa heinäkuussa hollantilainen Wim Duisenberg.

Euroopan Keskuspankin pääjohtajaksi valittu Wim Duisenberg sanoo 62 vuoden ikänsä olleen syynä hänen haluunsa puolittaa kahdeksanvuotinen virkakausi neljään vuoteen. Duisenberg ilmoitti asiasta EU-johtajille kirjallisessa lausunnossaan Brysselissä tänään. Saksan liittokansleri Helmut Kohl julkisti tiedonannon toimittajille sen jälkeen kun pitkäksi venynyt kokous EKP:n johtajavalinnoista oli ohi. Duisenberg vakuutti Kohlin lukemassa lausunnossa, että hän teki päätöksensä yksin, ilman painostusta. Duisenbergin on määrä astua virkaansa 1. heinäkuuta. Siitä neljän vuoden kuluttua hänen seuraajakseen on tulossa ranskalainen Jean-Claude Trichet.

Hämäläinen johtokuntaan

Myös Suomen Pankin pääjohtajan Sirkka Hämäläinen valinta Euroopan keskuspankin johtokuntaan on vahvistunut. Hämäläisen toimikausi kestää viisi vuotta. Johtokuntaan valittiin myös jäsenet Saksasta, Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta. Toimikaudet vaihtelevat neljästä kahdeksaan vuoteen.

Emuun lähtevät maat vahvistettiin

EU-maiden johtajat ovat myös virallisesti vahvistaneet talous- ja rahaliitto Emun aloituksen yhdentoista maan voimin. EU-maista Emun ulkopuolelle jäivät omasta tahdostaan Britannia, Ruotsi ja Tanska. Kreikka ei täyttänyt vielä tässä vaiheessa Emu-kriteerejä, mutta mieli mukaan vuonna 2001. Valtiovarainministerien vahvistusta odotetaan vielä vaihtokursseista, joilla Emuun sulautuvat valuutat kytketään toisiinsa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.