Mainos

Dublinin arkkipiispa avioliittolaista: Vaalitulos on sosiaalinen vallankumous

Irlannissa katolisen kirkon johtaja kehottaa kirkkoa itsetutkiskeluun sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksymisen jälkeen.   

Dublinin arkkipiispa Diarmuid Martin kuvailee tulosta sosiaaliseksi vallankumoukseksi. Hänen mielestään on syytä pohtia, onko kirkko ajautunut täysin etäälle nuorista. Arkkipiispan mukaan katolisesta kirkosta on tulossa turvasatama vain samalla lailla ajatteleville ihmisille, mikä ei ole ollut katolisen kirkon paavin Franciscuksen tavoite.  

Martin itse äänesti lakia vastaan. Hänen mielestään samaa sukupuolta olevien oikeuksia pitää kunnioittaa, mutta avioliiton käsitettä ei tule muuttaa.  

Katolinen kirkko kontrolloi aikoinaan lähes täysin elämää Irlannissa, mutta se on menettänyt merkitystään maallistumisen ja kirkon sisällä paljastuneiden lasten hyväksikäyttötapausten vuoksi.   

Irlantilaiset hyväksyivät kansanäänestyksessä selvällä enemmistöllä sukupuolineutraalin avioliittolain. Lopullisten tulosten mukaan puolesta äänesti 62 prosenttia ja vastaan vajaa 38 prosenttia äänestäneistä.   

Irlannista tuli ensimmäinen valtio maailmassa, jossa sukupuolineutraali avioliitto on hyväksytty kansanäänestyksessä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.