Mainos

Dubaissa kova kuri nettiin siirtymisessä

Dubai on julkistanut uudenlaisen projektin kannustaakseen kunnallisia palvelujaan siirtymään Internet-aikaan. Samalla on annettu varoitus siitä, että sähköistymistä vastustavat virkailijat menettävät työnsä.

-Käynnistämme ohjelman saadaksemme täyden hyödyn Internetistä ja sähköistääksemme julkisen hallinnon, mikä pienentää valtion kuluja ja keventää hallinnollisia rasitteita, sanoo Dubain puolustusministeri Mohammed bin Rashed.

-Kaikille vallankumousta vastustaville tai yhteistyöstä kieltäytyville johtaville virkamiehille aiomme sanoa kiitos ja näyttää ovea, varoittaa Dubain kruununprinssi Sheikki Mohammed.

Projekti, koodinimeltään "e-government@dubai" - jota sheikki Mohammed henkilökohtaisesti johtaa - valmistuu puolentoista vuoden kuluessa.
-Haluamme olla samalla tasolla länsimaiden kanssa, jotka kehittyvät päätähuimaavalla vauhdilla. Kaikkien Dubain ministeriöiden ja virastojen on otettava askel kohti sähköistymistä päästääkseen eroon paperipinoista, Mohammed sanoo.

Ensimmäisenä muutokseen ryhtyvät siirtolais- ja kuljetusvirastot, jotka saavat myös yleiselle keskustelulle ja neuvonannolle avoimet Internet-sivut.

Sheikki Mohammed arvioi Dubaissa olevan jo 500 000 nettikäyttäjää. Samalla hän sanoo hallinnollisten kulujen putoavan vähintään 10 prosenttia uuden järjestelmän ansiosta. Hän kertoo, että Dubai käyttää mm. Microsoftin, IBM:n, Oraclen, Ericssonin, Nokian ja Nortellin osaamista "vallankumouksellisen järjestelmän" asentamisessa.

Helmikuussa Sheikki Mohammed teetti muutamia yllätystarkastuksia virastoihin ja erotti virkamiehet, jotka eivät olleet töissä. Viime lokakuussa hän ilmoitti ensimmäisessä vaiheessaan 200 miljoonaa dollaria maksavan, maailman ensimmäisen vapaakauppa-alueen, Dubai internet Cityn, luomisesta.

Dubai, yksi Arabiemiirikuntien liiton jäsenistä, ylpeilee tehokkailla kunnallispalveluilla yrittäessään hupenevien öljyvarojensa varjossa rakentaa nykyaikaista kaupalle ja turismille pohjautuvaa taloutta.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.