Mainos

Droid pätki iPhonen maagisessa 74 päivän ensimyynnissä

Analytiikkayhtiö Flurryn mukaan Motorolan Droid -älypuhelimen 74 ensimmäisen päivän myynti oli vahvempaa kuin Applen iPhonen vastaava ensimyynti.

Erikoinen 74 päivän tarkasteluajankohta juontaa juurensa iPhonen myyntiluvuista. Alkuperäistä iPhone 1 G -mallia nimittäin myytiin Applen mukaan miljoona kappaletta 74 päivässä laitteen markkinoille tulon jälkeen.

Flurryn vertailussa on myös Googlen Nexus One -älypuhelin, joka saapui kauppojen hyllyille 5.1.2010. Perjantaina tulee täten kuluneeksi 74 päivää kännykän myynnin alkamisesta. Flurry on tehnyt ennusteen Nexus Onen muutaman jäljellä olevan päivän myynnistä.

Motorolan Droid -puhelin on mukana vertailussa, sillä se on tällä hetkellä nopeimmin myyvä Android -käyttöjärjestelmällä toimiva puhelin.

Flurry käyttää laskennassa kännyköissä olevien ohjelmistojen analytiikkaraportteja, joiden avulla yhtiö voi laskea yksittäisiä laitteita. Flurryn palvelua käyttäviä sovelluksia on käytössä yli 80 prosentissa kaikista iPhone ja Android -laitteista, joten arviot ovat kohtalaisen tarkkoja.

Nexus Onen ensimyynti vaisua

Flurryn mukaan Nexus Onen myynti on jäänyt vaisuksi verrattuna Droidiin tai iPhoneen, vaikka se onkin edistyksellisin Android -puhelin markkinoilla ja vaikka puhelimesta kohistiin paljon ennen julkistusta.

iPhone tuli myyntiin 29.6.2007, Droid 5.11.2009 ja Nexus One 5.1.2010.

Droidin ja iPhonen ensimyynti on karkeasti laskien ollut kahdeksan kertaa vahvempaa kuin Googlen kännykän. Nexus Onea myytiin nimittäin vain 135 000 kappaletta 74 ensimmäisen päivän aikana.

Kiinnostavaa on että Droidin myynti voitti myös iPhonen 1G mallin 74 ensimmäisen päivän ajanjaksolla. Droidia myytiin tuolloin 1 050 000 kappaletta.

Tuleeko Nexus Onesta suuri pettymys?

Flurryn sivuilla pohditaan, että Nexus One saattaa osoittautua suureksi epäonnistuneeksi kokeiluksi, joka auttoi Googlea oppimaan tärkeitä asioita tulevia vuosia ajatellen.

Applen suljetumpi strategia verrattuna Googlen avoimeen Android -alustaan tarjoaa vahvuuksia, mutta myös heikkouksia, jotka muistuttavat PC-koneiden ja Macin kilpailua 1980-luvulla. Erona on nyt kuitenkin, että Applella on tukenaan kolmannen osapuolen suunnittelijatukea.

Loppujen lopuksi ohjelmistokehittäjät kannattavat kuitenkin järjestelmiä, jotka ovat vahvasti käytössä. Jotta Android kykenisi etenemään vahvasti, tarvitaan enemmän Droideja ja vähemmän Nexus Oneja, todetaan Flurryn sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.