Mainos

Dream Theater luottaa progeen

Amerikkalainen progemetallin lippulaiva Dream Theater konsertoi tänään Helsingissä. Samalla bändi aloittaa Euroopan kiertueensa Suomesta.

Progressive Nation 2009 –kiertueella esiintyvät Dream Theaterin lisäksi Opeth, Bigelf ja Unexpect. Aikatauluongelmista johtuen Unexpect ei soita tänään Helsingissä.

Progressive Nation on Dream Theaterin rumpalin Mike Portonoyn ideoima spektaakkeli. Hän on valinnut mukana olevat yhtyeet itse lähtökohtanaan musiikillinen originaalisuus ja monipuolisuus.

– Olen jo aiemmin koonnut kaksi Progressive Nation –kiertuetta Pohjois-Amerikkaan, mutta nyt on aika tuoda konsepti myös Eurooppaan, Portonoy toteaa.

Edellisen kerran Dream Theater esiintyi Suomessa syksyllä 2007. MTV3 tapasi bändin rumpalin ja johtajan, Mike Portnoyn tuolloin.

Portnoy kertoo olevansa musiikkimaultaan laaja-alainen. Tämä avarakatseisuus kuuluu hänen mukaansa myös Dream Theaterin musiikissa, joka on häpeilemättömän kokeilevaa ja koukeroista. Suurimmiksi rimpalivaikuttajikseen Portnoy mainitsee John Bonhamin, Keith Moonin ja Neil Peartin.

Portnoy kommentoi myös vuonna 2007 Suomessa soittaneita bändejä Rush, Jethro Tull, Genesis, Deep Purple, Machine Head, Porcupine Tree, The Who ja Heaven & Hell.

Katso arkistohaastattelu nyt ensimmäistä kertaa kokonaan:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.