Mainos

Draskovic: YK:n rauhanturvajoukkoja Kosovoon

Jugoslavian varapääministeri Vuk Draskovic kehotti tänään presidentti Slobodan Miloseviciä yhteistyöhön kansainvälisen yhteisön kanssa Naton ilmaiskujen lopettamiseksi. Draskovic kehotti maansa johtoa lopettamaan valehtelun ja kertomaan totuuden. Draskovic esitti myös YK:n joukkoja Kosovoon.

Jugoslavian varapääministeri Vuk Draskovic hämmästytti arvostelemalla Belgradin politiikkaa Aiemmin oppositiojohtajana tunnetuksi tullut Draskovic sanoi Studio B -televisioaseman haastattelussa, että kaikesta muusta voi neuvotella paitsi siitä, että Kosovo pysyy Serbian osana. Totuus on, Draskovic sanoi, "että olemme yksin". -Nato ei romahda, Venäjä ei auta sotilaallisesti Jugoslaviaa ja kansainvälinen mielipide on meitä vastaan, Draskovic jatkoi.

Hän sanoi Jugoslavian johdon pimittäneen pakolaisten kärsimyksen kansalaisilta.
-Maamme kaikkien johtajien velvollisuutena on selvittää tiedotusvälineiden kautta totuus ja tuon totuuden perustalta meidän on oltava valmiita pikaisiin ja erittäin rohkeisiin päätöksiin kohti kompromissia ja rauhaa, joka perustuu YK:n peruskirjalle, Draskovic sanoi.
-Tärkeintä meille on saada takuut alueellisen koskemattomuuden kunnioittamisesta ja maamme itsenäisyydestä niin, ettei tule itsenäistä Kosovoa, suur-Albaniaa eikä Kosovoa kolmantena osatasavaltana.

Draskovic jatkoi, että neuvotteluja on käytävä albaani- ja serbipakolaisten paluusta ja kansainvälisten humanitaaristen järjestöjen tulosta Kosovoon heti. Hän sanoi puhuvansa presidentti Milosevicin luvalla. Draskovic esitti haastattelussa, että Kosovoon sijoitettaisiin YK:n rauhanturvajoukot, mitä Milosevic on tähän asti vastustanut. Milosevic on kannattanut vain aseistamattomien tarkkailijoiden sijoittamista.

Draskovicin mukaan ratkaisun tulisi perustua YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmalle, johon Venäjän ja Nato-maiden tulisi päästä neuvotteluissa. Draskovic sanoi myös, että Venäjän, Valko-Venäjän ja Jugoslavian valtioliitosta ei tule mitään. Venäjän kommunistit voivat "serbiveljeyttä" ylistämällä vain pidentää Serbian kärsimystä vaalikamppailunsa loppuun saakka.

Draskovicin oma puolue, Serbian uudistamisen liike, liittyi hallitukseen aiemmin tänä vuonna.

Nato arvosti

Sotilasliitto Nato kommentoi Draskovicin haastattelua sanomalla, että jotkut Jugoslavian hallituksen vanhemmat jäsenet alkavat nähdä Jugoslavian todellisen tilanteen.
(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.