Mainos

Dramaattinen pelastus – 13-vuotias ajautui vesiputoukseen

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat julkaisseet videon amerikkalaisen nuoren dramaattisesta pelastuksesta vesiputouksen päältä.

13-vuotias poika oli ollut kahlailemassa Wallace-joella, kun hän oli menettänyt jalansijansa ja ajautunut voimakkaan virran mukaan. Poika oli kiskoutunut veden mukana kohti joessa olevia vesiputouksia.

Poika oli pudonnut läpi kymmenmetrisen vesiputouksen ja tämän jälkeen ajautunut kohti yli 80-metristä putousta. Hän oli kuitenkin onnistunut kiskomaan itsensä kalliolle juuri ennen pääputousta. Poika värjötteli kalliolla yli kahdeksan ja puoli tuntia ennen kuin pelastustyöntekijät pääsivät tämän luokse. Onnettomuus sattui viime lauantaina.

Pelastustyöntekijät yrittivät ensin lähestyä poikaa helikopterilla, mutta paikalla ollut kallionkieleke esti näitä laskeutumasta suoraan pojan luokse. Helikopteri laski sen sijaan kaksi pelastajaa 200 metriä pojan alapuolelle, josta pelastustyöntekijät kiipesivät pojan luokse. Tarkoitus oli saada poika turvallisesti kiinni valjaisiin, kunnes lisää pelastushenkilökuntaa pääsisi paikalle. Kahdeksan muuta pelastustyöntekijää saapui paikalle myöhemmin alas kalliorinnettä.

Pelastustyö ei sujunut mutkitta hankalan ympäristön takia. Yksi pelastustyöntekijöistä tipahti veteen köyden katkettua ja oli lähellä ajautua vesiputoukseen. Varaköysi pelasti miehen kuitenkin putoamasta ja mies pelastautui takaisin rantaan vähäisin vammoin.

Pelastustyöntekijät yöpyivät kallionkielekkeellä pojan kanssa. Helikopteri lennätti pojan ja pelastajat turvaan seuraavana aamuna. Kopteri ei voinut laskeutua paikan päälle, joten seurue lennätettiin pois paikalta alustalla, joka roikkui 80-metriä helikopterin alapuolella.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.