Mainos

Draghi kiirehti euromaita sopimaan yhteisestä kasvustrategiasta

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi kiirehti torstaina euroaluetta sopimaan yhteisestä kasvustrategiasta.

Talouskasvun vauhdittamiseksi tarvitaan Draghin mukaan kasvusopimus: selkeä poliittinen näkemys siitä, millaisen euroalueen jäsenmaat haluavat olevan kymmenen vuoden kuluttua.

– Talouskasvu ja julkisen talouden vakauttaminen eivät ole ristiriidassa keskenään. Hallitukset voivat tasapainottaa julkisen talouden vaarantamatta talouskasvua, sanoi Draghi Barcelonassa EKP:n neuvoston kokouksen jälkeen.

Kasvusopimus ja julkisen talouden vakaussopimus täydentävät Draghin mukaan toisiaan. Kasvu on nostettava uudelleen poliittisen asialistan kärkeen. Monia kasvusopimuksen elementeistä on jo valmisteltu, nyt ne on pantava toimeen, Draghi sanoi.

Kasvusopimuksen keskeisiä osia ovat Draghin mukaan EU:n sisämarkkinoiden vieminen loppuun ja rakenteelliset uudistukset talouspolitiikassa ja työmarkkinoilla. Julkisen talouden vakaus on yksi kasvun pilareista, sanoi Draghi.

EKP päätti torstaina pitää rahamarkkinoiden ohjauskoron ennallaan. Draghin mukaan euroalueen talous on elpymässä EKP:n aiemman arvion mukaisesti ja kasvu vahvistuu vuoden jälkipuolella.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.