Mainos

DPA: Hamas valmis liittymään PLO:hon

Hamas voi suostua myös tulitaukoon Israelin kanssa, jos Israel lopettaa sotilastoimensa palestiinalaiskaupungeissa ja vapauttaa palestiinalaisvangit.

Äärijärjestönä tunnettu Hamas on valmis liittymään Palestiinan vapautusjärjestöön PLO:hon, kertoo uutistoimisto DPA Hamasin johtajien lausuntoihin viitaten.

Hamas ei se kuitenkaan ole valmis osallistumaan palestiinalaisten hallitukseen. Hamas toisti myös valmiutensa tulitaukoon Israelin kanssa, jos Israel lopettaa sotilastoimensa palestiinalaiskaupungeissa ja vapauttaa palestiinalaiset vangit.

- Tämä on koehetki. Kun palestiinalaiset ryhmittymät sopivat Abu Mazenin (Mahmoud Abbasin) kanssa tilanteen rauhoittamisesta ehtojen täyttyessä, pallo heitetään amerikkalaisille ja israelilaisille, Hamasin Damaskoksen-toimiston johtaja Khaled Mashaal totesi DPA:lle.

Mashaal sanoi aiemmin al-Hajat-arabilehden haastattelussa, että Hamasin mahdollisuus liittyä PLO:hon on yksi tärkeimmistä keskustelunaiheista palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin kanssa.

Abbas palasi eilen illalla Ramallahiin neuvoteltuaan kuusi päivää Gazassa Hamasin ja muiden ääriryhmien johtajien kanssa Israelin vastaisten iskujen lopettamisesta.

Vuonna 1987 perustettu Hamas on tähän saakka kieltäytynyt liittymästä PLO:hon. Hamas on kieltäytynyt myös tunnustamasta Israelia ja vastusti lisäksi vuoden 1993 Oslon rauhansopimusta, joka lupasi palestiinalaisille rajoitetun itsehallinnon Länsirannalla ja Gazassa.

Hamas boikotoi tammikuun alun presidentinvaaleja, joissa Abbas valittiin Jasser Arafatin seuraajaksi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.