Mainos

Dow Jones romahti

Venäjän poliittinen ja taloudellinen kriisi on notkahduttanut rajusti kansainvälisiä rahamarkkinoita. New Yorkissa teollisuusosakkeita mittaava Dow Jones -indeksi putosi lähes 6,4 prosenttia. Laskua kuvataan pörssin historian toiseksi rajuimmaksi. Pörssikurssit palasivat näin kertaheitolla vuoden alun tasolle.

Yhdysvaltain viranomaiset yrittivät tyynnytellä hermostuneita sijoittajia rajun osakekurssien laskun jälkeen. Valtiovarainministeri Robert Rubin sanoi, että Yhdysvaltain talous on yhä vakaalla pohjalla. Rubinin mukaan näkymät ovat edelleen hyvät talouskasvua, matalaa inflaatiota ja työttömyyttä ajatellen. Rubin puhui lehdistölle sen jälkeen, kun Dow Jones -indeksi oli kokenut historiansa toiseksi pahimman pistelaskun.

Välittäjien mukaan sukellus johtui lähinnä Venäjän talouskriisin syvenemisestä sen jälkeen kun duuma oli hylännyt Viktor Tshernomyrdinin pääministeriyden ensimmäisessä äänestyksessään. Venäjän kriisin leviämisen pelko muualle maailmaan lisääntyi entisestään.

Myyntipaniikki Wall Streetillä kiihtyi pörssipäivän loppua kohti, kun sijoittajat myivät leikatakseen tappioitaan. Samalla valtion pitkien korkopaperien hinnat nousivat ja korot laskivat. Niin ikään dollari tippui aluksi lähes kolme prosenttia Saksan markkaa vastaan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.