Mainos

Doverin satamassa löytyneet uhrit kiinalaisia

Britanniassa paljastuneen ihmissalakuljetuksen uhrit ovat varmistuneet kiinalaisiksi. 58 ihmistä menehtyi rekka-auton perävaunuun, kun heitä yritettiin kuljettaa Britanniaan toissa yönä. Doverin sataman tullimiehet löysivät kiinalaisten ruumiit tomaattilastissa olleesta rekasta. Alustavien tietojen mukaan ihmiset menehtyivät, kun kuumuus kontissa nousi lähes 30 asteeseen. Kontissa oli myös kaksi elossa olevaa miestä. Heitä ei ole vielä voitu kuulustella.

Doverista löydettiin 58 ihmisen ruumiit

Doverin satamaan Belgiasta Zeebryggestä tulleen rekan ilmatiiviistä kontista löytyi tullitarkastuksessa 54 miehen ja neljän naisen ruumiit. Kontissa oli myös kaksi elossa olevaa miestä, jotka ovat sairaalassa.

Tiettävästi Kaukoidästä olevat ihmiset oli sullottu sinetöityyn kontiin ja heidän arvellaan tukehtuneen eilisen aikana, kun kuumuus kontissa nousi lähes 30 asteeseen. Doverin poliisi on pidättänyt hollantilaisessa rekisterissä olevan rekan kuljettajan ja aikoo haastatella henkiinjääneitä, kunhan he toipuvat.

Britannian sisäministeri Jack Straw on kauhistunut, mutta korostaa että salakuljetusyrityksiä yritetään estää mm. tuntuvilla sakoilla ja tehotarkastuksilla. Britannian hallitus on viime kuukausina yrittänyt puuttua ihmisten salakuljetukseen määräämällä 2000 punnan eli 19 000 markan sakon pakolaisten kuljettajille. Viime vuonna Britanniassa rekisteröitiin yli 70 000 laitonta turvapaikanhakijaa.

Doverin satama on Ranskasta ja Belgiasta tulevien lauttojen pääsatama. Suurin osa Britanniaan tulevista turvapaikanhakijoista saapuu maahan sen kautta.

Laittomasti Britanniaan pyrkineiden ihmisten kuolema on puhuttanut myös EU:n Portugalin huippukokouksessa. Ranskan presidentti Jacques Chirac vaati nopeuttamaan EU:n yhteisen turvapaikka- ja siirtolaispolitiikan luomista. Chirac haluaisi näin välttää Doverin tapauksen kaltaiset onnettomuudet.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.