Mainos

Dopingtulosten viivästyminen huono merkki

Maailman antidopingneuvoston WADA:n lähes koko Suomen hiihtomaajoukkueelle tekemien testien tulosten julkistaminen saattaa viivästyä.

Infuusipussit

Testituloksia luvattiin alun perin tälle päivälle, mutta MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan näytteitä analysoidaan edelleen ja lopulliset tulokset valmistuvat todennäköisesti vasta illalla. Mikäli näin käy, Hiihtoliitto pääsee tiedottamaan asiasta vasta huomenna.

Dopingtestauksen asiantuntija piti MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä tulosten viivästymistä huonona merkkinä. VTT:llä, Helsingin yliopistossa työskentelevä analyyttisen kemian dosentti Heli Sirén sanoi tulosten myöhästymisen saattavan merkitä sitä, että WADA on joutunut tekemään myös niin sanottuja b-testejä.

Tämä taas merkitsee sitä, että jotakin luvatonta on löytynyt. Hiihtourheilua seuraava maailma sekä mm. Suomen Hiihtoliitto odottaa pelonsekaisin tuntein maailman antidopingtoimiston testituloksia.

WADA testautti Lahden MM-kisoissa koko Suomen hiihtojoukkue lukuunottamatta jo kärynneitä Jari Isometsää ja Janne Immosta.

Doping-testitulosten tiedottamisesta vastaa kansainvälinen hiihtoliitto. Tulosten julkistamiseen asti joudutaan elämään huhujen varassa. Myrskyn silmään joutunut päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on luvannut katkoa huhuilta siipiä tänään. Todennäköisesti hän avautuu kuitenkin vasta testitulosten tultua julki. Myös Jari Isometsä on luvannut kertoa tapauksestaan lisää vasta WADA:n testitulosten julkaisemisen jälkeen.

Hiihtoliiton lääkärilaukku

Eilen Kyrö tunnusti olleensa henkilö, joka unohti hiihtoliiton lääkelaukun helsinkiläiselle huoltoasemalle. Kyrö sanoi Helsingin sanomille että hänellä ei ole mitään DNA-testejä vastaan, jotta laukusta löytyneiden aineiden käyttäjät saataisiin selville. Kyrö lisäsi kuitenkin, että Wadan tulosten julkaisemisen jälkeen DNA-testeille ei olisi enää tarvetta. Testit kyllä kertovat, keitä asia koskee.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.