Mainos

Dopingtapaus sulki hiihtoliiton rahahanat

Opetusministeriö on jäädyttänyt Suomen hiihtoliiton valtionavustukset, kunnes saadaan varmuus, onko MM-kisoihin osallistunut suomalaishiihtäjä käyttänyt kiellettyjä aineita.

Opetusministeri Kaarina Dromberg kertoo opetusministeriön jäädyttäneen hiihtoliiton valtionavun.

Opetusministeriö jäädytti tänään hiihtoliiton valtionavun maksamisen uusimman dopingkäryn vuoksi. Tämän vuoden ensimmäinen erä on maksettu, mutta seuraavaa erää ei toistaiseksi makseta.

Urheiluasioista hallituksessa vastaa kulttuuriministeri Kaarina Dromberg kertoi, että valtionavut otetaan uudelleen tarkasteltaviksi, jos dopingista kärähtäneen hiihtäjän B-näyte osoittautuu myös positiiviseksi. Muutoinkin asiaa kommentoidaan hänen mukaansa tarkemmin vasta tuolloin.

Hiihtoliitolta vähennettiin Lahden MM-kilpailujen tapahtuminen jälkeen valtionapua miljoonan euron verran kahden vuoden ajan. Tälle vuodelle Hiihtoliiton valtionapu on vajaat 750 000 euroa. Se on ollut tarkoitus maksaa neljässä erässä. Yksi erä on tänä vuonna maksettu.

B-näyte valmistuu maaliskuun puolivälin jälkeen.

-Sitten katsotaan Hiihtoliiton kanssa, mihin toimenpiteisiin ryhdytään, Dromberg huomautti.

Hiihtoliitto kertoi Drombergille asiasta jo keskiviikkona. Viesti oli hänelle luonnollisesti ikävä; ei ole kovin pitkä aika siitä, kun suomalainen hiihto oli viimeksi julkisuuden valokeilassa. Drombergin mielestä uusin kohu ei voi olla vaikuttamatta Suomen hiihdon maineeseen.

-Eihän tämä varmaan kohentavaa ole. Nuorten tulevien urheilijoiden työn ja menestymisen kannalta tämmöinen on tietysti aina valitettavaa, hän mainitsi.

Jokainen voi hänen mielestään kysyä, eikö erehdyksistä koskaan opita. Hiihtämistä ei kuitenkaan Dromberginkaan mielestä kenenkään pidä jättää.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.03.2003)

(Kymmenen uutiset 07.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.