Dopingista kärynnyttä olympiamitalistia uhkaa elinkautinen – taustalla hurja takaa-ajo ja 650 kiloa kokaiinia

Kaksi olympiahopeaa kajakkimelonnasta Ateenan kisoista vuonna 2004 voittanutta australialaista Nathan Baggaleytä uhkaa elinkautinen vankeustuomio. Taustalla on sekaantuminen 650 kilon kokaiinilastin salakuljetukseen. Aiheesta uutisoi Sportbladet.

Tapaus sattui vuoden 2018 kesällä. Kaksi miestä oli ollut lastaamassa ulkomaalaisesta laivasta isoja määriä paketteja veneeseen. Meripoliisi oli havainnut heidät ja tätä oli seurannut kaksi tuntia kestänyt dramaattinen takaa-ajo. 

Kumiveneessä olleet miehet olivat Anthony Draper ja Dru Baggaley, joka on Nathan Baggaleyn veli. Veneestä löydettiin 650 kiloa kokaiinia. Olympiamitalisti kytkeytyi mukaan tapaukseen tutkinnan perusteella.

Nathan Baggaley oli ostanut veneen, mutta sanoo, että se oli tarkoitettu valaiden katseluun. 

– Minulla ei ollut mitään tietoa, että sitä käytettäisiin tällaiseen. En tiennyt mitään tapahtuneesta, Baggaley sanoi oikeudessa.

Dru Baggaley väittää, että Draper olisi kokonaan vastuussa salakuljetuksesta. Hän kertoo luulleensa, että he toisivat tupakkaa maahan. 

– Hän sekosi yhtäkkiä, painoi kaasun pohjaan ja ajoi avomerelle. Hän sanoi: "Sinä olet mukana, halusit tai et." Hän uhkasi tappaa perheeni, jos en auttaisi, Dru Baggaley kertoi oikeudessa.

Draper istuu nyt viiden vuoden vankeusrangaistusta. Hän on todistanut veljeksiä vastaan ja toivoo sitä kautta saavansa oman tuomion lyhyemmäksi. ABC Newsin mukaan veljet olisi tuomittu syyllisiksi. Rangaistuksen pituus selviää myöhemmin, mutta molempia uhkaa elinkautinen.

Veljekset ovat aiemminkin jääneet kiinni huumerikoksista. Vuonna 2009 heidät tuomittiin yli kahden vuoden vankeusrangaistuksiin 1500 ekstaasitabletin myynnistä. Baggaley päätti oman uransa vuonna 2005, kun hän jäi kiinni dopingista ja sai 15 kuukauden kilpailukiellon. Baggaley yritti tehdä paluuta kiellon jälkeen, mutta pidätys liittyen ekstaasitabletteihin esti tämän.

Baggaleyn entinen asianajaja John Weller on sanonut, että kilpailukielto sai tämän mukaan huumekauppaan.

– Maailmanmestaruuden ja palkintojen jälkeen hänen koko maailmansa katosi, Weller sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat