Mainos

Dopingkohu varjostaa Helsingin uuden hiihtohallin syntyä

Helsingin Kivikossa muurataan iltapäivällä uuden hiihtohallin peruskivi. Samalla julkistetaan myös ensi vuoden alkupuolella avattavan talviurheiluhallin nimi ja pääsponsori.

Tilaisuudessa ovat läsnä Helsingin kaupungin ja rakennushankkeen edustajien lisäksi myös Suomen Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen. Paikalle on yritetty saada myös Lahden MM-kisoissa dopingista kärynnyttä Virpi Kuitusta, mutta hänen osallistumisestaan tapahtumaan ei ole varmuutta.

Hallihankeen käynnistyminen jäänee kuitenkin tilaisuudessa toivottua vähemmälle huomiolle. Ainakin tiedotusvälineiden varsinaisen mielenkiinnon kohteena lienevät viimeaikaiset väitteet laajasta dopingista Lahden 2001 MM-hiihtojen yhteydessä.

Hiihtoliiton toimitusjohtajana Lahden kohukisojen jälkeen aloittanut Piirainen on aiemmin kertonut MTV:lle uskovansa osittain maastohiihdon entisen päävalmentajan Kari-Pekka Kyrön väitteitä dopingista. Kyrön mukaan suomalaishiihtäjät käyttivät Lahdessa laajasti veridopingia, muun muassa epo-hormonia.

Varsinaisesti dopingkohua käsitellään liitossa huomenna. Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri on kutsunut Hiihtoliiton johtokunnan koolle muun muassa sen selvittämiseksi, onko Hiihtoliitossa tehty vuoden 2001 Lahden dopingsotkun jälkeen jotain "väärin".

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.