Dopff & Irion Muscat 2002

  • AC Alsace, Ranska
  • Dopff & Irion
  • Alkon numero: 573527
  • Hinta: 9,99 €

Dopff & Irionin viiniliikkeen toimipaikka sijaitsee Riquewihrin kylässä sijaitsevassa Château Riquewihrissä. Viiniliike sai alkunsa vuonna 1945, kahden vanhan viininviljelijäsuvun Dopffin ja Iron aloittaessa yhteistoimintansa. Rene Dopff oli sodan aikana voimakkaasti mukana Ranskan vastarintaliikkeen toiminnassa. Tällöin hän tutustui André Malrauxiin. Yhdessä he ryhtyivät kehittämään tilan viinitarhoja jakaen tilan viiteen eri osaan, joista kukin erikoistui tiettyyn lajikkeeseen. Château Riquewihrin viljelykset käsittävät 27 hehtaaria, ja äskettäin viiniliike on ostanut 5 hehtaaria viljelyksiä Château Isenbourgin alueelta. Viiniliike ostaa rypäleitä lisäksi 300 viininviljelijältä, joilla on viljelyksiä noin 200 hehtaarin alueella.

Viini on kirkas ja vaaleankeltainen. Tuoksu on tuore, runsas ja rypäleelle tyypillisesti kukkainen, mutta mukana on myös hentoa aprikoosin tuoksua. Maultaan tämä kuiva viini on selkeän hedelmäinen ja maukas. Raikas hapokkuus tasapainottaa viinin kukkeaa sekä hedelmäistä makua. Jälkimaku on kohtalaisen pitkä päättyen rypäleelle tyypilliseen kukkaishunajan makuun.

Minkä kanssa?

Tässä on klassinen parsaviini. Tämän viinin aromit ovat hyvin samankaltaisia parsan kanssa ja tästä syystä ne toimivatkin yhdessä. Sopii myös keveämmille kalaruoille. Rakuunalla maustettu kermainen kastike valkoisen kalan kera on oiva lisä tälle viinille. Toki tämä viini sopii mainiosti myös seurustelukäyttöön!

Tarjoile viini 7-9 asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja