Doors ei lannistu kritiikistä

Amerikkalainen 1960- ja 70-lukujen taitteessa suunnattomassa suosiossa kylpenyt The Doors -yhtye jatkaa paluukiertuettaan saamastaan negatiivisesta palautteesta huolimatta. Yleisön ja kritiikin kielteinen suhtautuminen uuteen Doorsiin johtuu siitä, että yhtyeen solisti Jim Morrison ei ymmärrettävistä syistä ole kiertueella mukana - Morrison kun kuoli jo yli 30 vuotta sitten. "Liskokuningas" Morrisonin korvaaminen Cult-solisti Ian Astburylla ei ole ollut kaikkien mieleen.

-Fanaattisimmat Doors-fanit tuntuvat olevan sitä mieltä, että The Doors ilman Jim Morrisonia ei edes ole The Doors, yhtyeen 57-vuotias kitaristi Robby Krieger valittaa. -Mutta minua ei kiinnosta mitä he ajattelevat. Jos he eivät halua tulla katsomaan nykyistä Doorsia, kukaan ei pakota heitä tulemaan. Se ei ole meille ongelma. Ne jotka ovat tulleet konsertteihimme, ovat pitäneet näkemästään ja kuulemastaan, Krieger vakuuttaa.

Robby Krieger ja bändin toinen alkuperäisjäsen, kosketinsoittaja Ray Manzarek kasasivat uuden Doorsin kiertueelle viime syksynä. Ian Astbury on hypännyt Jim Morrisonin nahkahousuihin niin tunnollisesti, että Krieger ei sopivampaa solistia voisi kuvitellakaan.

-Ian muistuttaa Morrisonia paljon. Hän on kiinnostunut samanismista ja intiaaneista aivan kuten Morrisonkin oli. Ian on paras mahdollinen tyyppi Jimin paikalle, Robby Krieger ylistää.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat