Mainos

Donner: Viro ei eurokypsä

EU-parlamentaarikko Jörn Donner (sd.) jatkaa Viron EU-valmiuden arvostelua. SDP:n laajentumisseminaarissa lauantaina Donner sanoi, ettei hän näe mitään perustetta, jolla Viron voisi nostaa ohi Latvian tai Liettuan ensimmäiseen neuvottelijaryhmään.

-Taloudelliset indikaattorit eivät ainakaan tue tätä näkökantaa, Donner sanoi ja oletti, että Suomen hallituksen painostuksella on saattanut olla osansa Viron menestyksessä.
Hän ilmoitti kääntyneensä ajan mittaan kannattamaan ns regattamallia eli jäsenyysneuvotteluiden aloittamista kaikkien hakijamaiden kanssa yhtä aikaa.

Donner painotti, että Virolla on vielä paljon työtä ennen kuin se on jäsenyyteen kypsä. Kuolemanrangaistus on poistettava, eikä maan talous voi pitkän päälle rakentua ulkomaisille investoinneille ja suomalaiselle viinarallille, Donner sanoi. Myös kielisuhteet on rauhoitettava.
-Tuntuu siltä, että Virossa ovat monet samaa mieltä kuin aitosuomalainen liike 1920-luvulla, Donner sanoi.

Alkusyksystä Donner herätti hämminkiä laadittuaan EU-parlamentin raportin Viron jäsenyyshakemuksesta, jossa hän ehdotti venäjälle toisen virallisen kielen asemaa Virossa.
Koko laajentumishanketta Donner kannatti lämpimästi, ja moitti loppulaskua nikottelevia näkemyksen puutteesta. Jäsenmaksuistaan tinkaavia Saksaa ja Ruotsia Donner tölväisi pikkusieluisuudesta, ja vaati EU:lle yhteistä valuuttaa, avointa taloutta ja solidaarisuutta rikkaiden ja köyhien välillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.