Mainos

Donner raivona salakuvaajan typeryydestä

Elokuvatuottaja, kirjailija Jörn Donner ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa dosentti Johan Bäckmanin tavalle reagoida Donnerin Kuulustelu-elokuvaan. Neuvostodesantti Kerttu Nuortevasta kertova Kuulustelu tuli teattereihin perjantaina.

Dosentti Bäckman oli kuvannut elokuvaa suoraan valkokankaalta ja laittanut pätkiä elokuvasta internetiin tekemänsä elokuva-arvostelun yhteyteen. Donner pitää tekoa tekijänoikeusrikkomuksena.

Bäckman poisti myöhemmin videon ja esitti lauantaina julkisen anteeksipyynnön Jörn Donnerille, jossa hän pahoitteli ajattelemattomuuttaan ja typeryyttään.

Bäckman sanoo MTV3:n uutisille poistaneensa videon vain siksi, että Donner pahoitti mielensä - ei siksi, ettei hänellä olisi ollut oikeutta näyttää kuvaa elokuvasta.

- Ainahan arvostelun yhteydessä näytetään pätkiä elokuvasta, puolustaa Bäckman tekoaan.

Jörn Donner sanoo MTV3:n uutisille harkitsevansa yhteydenottoa lakimieheen. Toisaalta Donneria naurattavat lukuisat viestit, joita hän on saanut muun muassa kännykkäänsä suoraan Johan Bäckmanilta.

- Tämä on tekijänoikeusrikos. Mietin tänään löydänkö sopivan lakimiehen ja huomenna katson mitä teen asiassa, Donner sanoi aamupäivällä.

Bäckman kuvasi Kuulustelua elokuvan kutsuvieraille tarkoitetussa ensi-illassa Suomen elokuvasäätiön tiloissa. Donnerin mukaan Bäckman ei kuulunut tiistaisen tilaisuuden kutsuttuihin, vaan hän oli paikalla "omasta kutsustaan".

Kirjamessuilta Göteborgista palannut Donner kummastelee Bäckmanin käynnistämää episodia.

- Hän on jatkanut kummallista kampanjaansa, josta en ymmärrä yhtään mitään. Ensin hän pyysi anteeksi tekoaan ja poisti videon YouTubesta. Nyt olen kuullut, että hän on tehnyt rikosilmoituksen minusta.

- Mielestäni tämä mies pitäisi laittaa mielentilatutkimukseen, Donner sanoo.

- Voi olla, että jätän asian sikseen, tehköön mies itse rikosilmoitukset. Donner pohtii.

Jörn Donner kertoo saaneensa elokuva-alan yhdistysten keskusjärjestö Filmikamarilta tekstin, jossa Johan Bäckman syyttää Donneria valehtelijaksi.

- Kuulustelu antaa törkeällä tavalla valheellisen ja halventavan kuvan Kerttu Nuorteva -nimisestä Neuvostoliiton kansalaisesta, lukee Donner saamaansa tekstiä ja räjähtää nauramaan.

- Tämä on niin uskomatonta tekstiä, että minä rupean nauramaan, Donner pyrskähtelee.

Donner kertoo, ettei hänellä ja Bäckmanilla ole aiempaa kahnausta taustalla.

Bäckman on ollut julkisuudessa esillä useaan otteeseen eri yhteyksissä liittyen muun muassa Venäjään ja Viroon. Hän on puolustanut Anton-poikansa kaappauksesta syytettyä Venäjän kansalaista Rimma Salosta. Lisäksi Bäckman on järjestänyt mielenosoituksia Viroa ja Latviaa vastaan syyttämällä näitä venäläisten sorrosta ja apartheid-politiikasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.