Mainos

Donner palaa elokuvan pariin

Jörn Donner suunnittelee elokuvaa Kerttu Nuortevasta. Donner toivoo, että pääosaa tulisi näyttelemään Minna Haapkylä. Elokuvan teko alkaisi syksyllä.

Jörn Donner suunnittelee elokuvaa Kerttu Nuortevasta. Huomenta Suomessa vieraillut Donner sanoo, että nykysuomalaiset tuntevat Nuortevan tarinan liian huonosti. Elokuvan teko on tarkoitus aloittaa syksyllä.

Kerttu Nuorteva (1912– 1963) oli Karjalan autonomisen sosialistisen neuvostotasavallan suomalaissyntyisen presidentin Santeri Nuortevan tytär. Nuorteva hyppäsi laskuvarjolla Vihtiin 30. maaliskuuta 1942. Hänellä oli varusteenaan radiolähetin, ja yhdeksi yhdyshenkilöksi Suomessa oli nimetty Hella Wuolijoki, peitenimeltään Runoilija.

Nuorteva vangittiin, ja hän kertoi tarinansa vasta, kun Valpon päällikkö Paavo Kastari toi hänen keskustelukumppanikseen suomalaisen kommunistin, Kertun isän vanhan ystävän, Arvo "Poika" Tuomisen. Hänet tuomittiin kenttäoikeudessa kuolemaan, mutta tuomio muutettiin elinkautiseksi kuritushuonetuomioksi.

Minna Haapkylä on ilmetty Kerttu Nuorteva

Jörn Donner toivoo, että pääosaa tulisi näyttelemään Minna Haapkylä. Donnerin mielestä Minna on aivan ilmetty Kerttu Nuorteva.

- Samannäköinen, fiksu ja muutenkin samantyyppinen.

Minna on tutustunut Kerttu Nuortevaan Jörn Donnerin antaman kirjan pohjalta ja pitää henkilöä hyvin mielenkiintoisena Kerttu Nuortevasta saisi hänen mielestään jopa James Bond -tyyppisen elokuvan laskuvarjohyppyineen ja kuulusteluineen.

Donner pitää tärkeänä sitä, että Suomessa tehdään Suomesta kertovia elokuvia. Donner on kaivannut lisää tukea nimenomaan Suomesta kertoville elokuville. Donnerin mielestä Nuortevan tarinaan liittyvät ideologiset vastakohdat ovat edelleen ajankohtaisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.