Mainos

Donner ja Quach kritisoivat Soinin pakolaiskommenttia: Tyhmää!

Eurovaaliehdokkaat RKP:n kansanedustaja Jörn Donner ja Thai Quach (kok.) pitävät Timo Soinin kommenttia pakolaisista äärimmäisen typeränä. Ehdokkaat puhuivat asiasta MTV:n Matkalla Brysseliin -nettivaalitentissä.

Soini kritisoi viime viikolla ruotsinkielisen Ylen vaalitentissä, että pakolaiset jättävät vaikeuksissa olevan kotimaansa eivätkä jää taistelemaan sen puolesta. 

Thai Quachin vanhemmat muuttivat aikoinaan Vietnamista Suomeen. Hän on itse syntynyt Porvoossa. Soinin kommentti vetää Quachin ensin sanattomaksi.

– Tuo on sellainen kommentti, mitä en haluaisi kuunnella. Tuo on sellainen kommentti, missä nähdään hirveän kapeakatseisesti asioita. Minun mielestäni Timo Soinin pitäisi enemmän avartaa maailmaa ja voin maksaa vaikka hänen lentolippunsa muuhun maahan. Eli avarretaan hänen maailmaansa ja näytetään, millaista siellä maailmassa on, Quach sanoo.

Kansanedustaja Jörn Donner kertoi alun perin lähtevänsä ehdolle muun muassa siitä syystä, että äärioikeistolaiselle populistiselle rintamalle pitää saada vastavoima. Soinin kommentin Donner kuittaa yhdellä sanalla: Tyhmää!

– Millä tavalla sitä muuttaa ihmisiä, joilla on paljon ennakkoluuloja? Koska jos on ennakkoluuloja, niin ei niitä saa heidän päästään ulos. Tyhmyyttä ei pysty korjaamaan jonkun lääkärin avulla, Donner sanoo.

22-vuotias Quach ja 81-vuotias Donner tentissä myös muun muassa pohtivat myös sitä, mitä merkitystä iällä on politiikassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja