Mainos

VIDEO: Donetskin lentokenttä hävityksen vallassa

Uutistoimisto AP:n kuvamateriaali Donetskin lentokentän nykytilasta on lohdutonta katsottavaa. 

Videolla näkyy puolikkaita lentokoneenraatoja, keskeltä katkenneita matkustajakäytäviä, täydellisesti tuhoutuneita odotussaleja ja lentoyhtiöiden lapsille tarkoitettuja matkaleluja, joissa lukee "mukavaa lentomatkaa". 

Donetskin lentokenttä oli aikanaan Ukrainan voimannäyte, joka puettiin parhaimpiinsa vuoden 2012 jalkapallon Euroopan mestaruuskisoja varten. Nyt se muistuttaa katastrofielokuvan lavasteita.

Ukrainan joukot käyttävät Minskissä sovittua tulitaukoa aseistaakseen uudestaan asemiaan etulinjassa Donetskin lentokentän lähistöllä.

Lentokentällä partioiva separatistitaistelija, joka esittäytyi vain etunimellään "Ivan" kertoi että separatistit pitävät tulitaukoa virheenä. Hän kertoo myös että kapinalliset haluaisivat jatkaa hyökkäystä saadakseen koko Donetskin ja Luhanskin alueet suvereenisti haltuunsa.

Separatistien mielestä Kiovan haluttomuus myöntää Donetskille ja Luhanskille autonomiaa käytännössä estää rauhanpyrkimykset. Rada eli Ukrainan parlamentti hyväksyi äskettäin lain joka periaatteessa myöntää itäisille alueille autonomian,  mutta lain toimeenpano odottaa Ukrainan lain mukaisia vaaleja Itä-Ukrainassa. 

Lainsäätäjien mukaan lakia ei käytännössä voida toimeenpanna niin kauan kun alue on separatistien hallussa. Näin on päädytty pattitilanteeseen. 

Separatistien mukaan laki uhkaa koko tulitaukoa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.