Donald Trumpin koronatulokset negatiivisia – testaukseen käytetty pikatestejä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin koronapikatestit ovat olleet viime päivinä negatiivisia, kertoo Trumpin lääkäri Sean Conley.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Kayleigh McEnany jakoi Conleyn lausunnon Twitterissä.

Conleyn mainitsema pikatesti on niin sanottu antigeenitesti. Antigeenitestit ovat kuitenkin vähemmän herkkiä kuin tavallisesti käytetyt PCR-testit.

Conleyn mukaan pikatestien tulokset on vahvistettu muiden testien avulla.

Lääkärin mukaan testien perusteella voidaan sanoa, ettei Trump tartuta virusta. Arviossa on huomioitu Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n kriteerit.

Trumpin lääkäri arvioi jo viikonloppuna, ettei presidentti enää tartuttaisi virusta ja voisi lähteä taas kampanjakiertueelle. Trump kertoi koronatartunnastaan vajaat kaksi viikkoa sitten.

Trump julisti immuniteettiaan jo aiemmin

Trump väitti sunnuntaina uutiskanava Foxin puhelinhaastattelussa olevansa "immuuni" koronavirukselle.

Varmaa tietoa siitä, pitääkö väite paikkaansa, ei vielä ole. Covid-19-taudin immuniteetin kehitystä ja kestoa ei vielä tunneta kovin hyvin.

Trumpin terveydentilasta on annettu viime aikoina ristiriitaista tietoa. Valkoinen talo ei ole aiemmin ollut myöskään halukas kertomaan, milloin Trump on viimeksi saanut negatiivisen tuloksen koronatestissä tai milloin hänet on testattu viimeksi.

Conley ei määritellyt tuoreimmassa lausunnossaan erikseen, minä päivinä Trumpin negatiiviset pikatestitulokset on saatu.

Demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin päivittäin julkistetut testitulokset ovat olleet negatiivisia.

Trumpin on määrä palata takaisin vaalikentille ulkoilmatilaisuudessa Floridan Sanfordissa. McEnanyn mukaan kampanjatilaisuuteen saapuvia on kehotettu käyttämään kasvomaskeja. Lisäksi paikalla on tarjolla käsihuuhdetta.

Trumpin on määrä tällä viikolla vierailla myös Pennsylvaniassa, Iowassa ja Pohjois-Carolinassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja