Donald Trump vastaa Yksin kotona 2 -ohjaajan syytöksiin – aneltiin esiintymään elokuvassa

Miksi Donald Trump nauttii suosiota syytteistä ja muusta loasta huolimatta? Risto E. J. Penttilä: "Tuee mieleen kultti" 3:56
Risto E.J. Penttilä analysoi, miksi Donald Trump on suosiossa syytteistä ja muusta loasta huolimatta.

Yksin kotona 2 -elokuvan ohjaaja Chris Columbus on väittänyt, että Donald Trump kiusasi tiensä elokuvaan. Trumpin mukaan häntä kuitenkin aneltiin esiintymään elokuvassa. 

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump  on kiistänyt ohjaaja Chris Columbuksen väitteet, joiden mukaan hän olisi kiusannut itsensä esiintymään vuoden 1992 elokuvassa Yksin kotona 2: Eksynyt New Yorkissa.

Trump sanoo yhdysvaltalaisella Truth Social -somealustalla, että elokuvan tuotantotiimi aneli häntä esiintymään omana itsenään elokuvassa. 

– He vuokrasivat New Yorkista Plaza-hotellin, jonka omistin tuolloin. Olin hyvin kiireinen, enkä halunnut tehdä sitä. He olivat hyvin mukavia, mutta ennen kaikkea sinnikkäitä. Suostuin, ja loppu on historiaa, Trump kirjoitti. 

– Se pieni cameo lähti lentoon kuin raketti, ja elokuva oli suuri menestys, ja on sitä edelleen, varsinkin joulun aikaan. Ihmiset soittavat minulle aina, kun se esitetään, Trump jatkoi. 

Elokuvan ohjaaja Columbus kertoi Business Insiderille, että Trumpin esiintyminen elokuvassa olisi ollut tavanomaisen maksun lisäksi edellytys sille, että elokuvaa saatiin kuvata Plaza-hotellissa. Columbuksen mukaan Trump olisi sanonut, että ainoa tapa käyttää hotellia kuvauspaikkana, on sisällyttää hänet mukaan elokuvaan. 

Trumpin mukaan Columbuksen väite ei voisi olla kauempana totuudesta. 

– Se cameo auttoi tekemään elokuvasta menestyksen, mutta jos he kokivat itsensä kiusatuiksi, eivätkä halunneet minua, niin miksi he kuitenkin laittoivat minut mukaan ja pitivät siellä yli 30 vuotta. Koska tein, ja teen edelleen, hyvää elokuvalle, siksi! Taas yksi Hollywood-tyyppi menneisyydestä, joka haluaa nopeaa julkisuutta Trumpin avulla itselleen, Trump kirjoitti. 

80- ja 90-luvuilla Trump oli kuuluisa cameo-esiintymisistään elokuvissa ja tv-ohjelmissa. Vuonna 2017 Matt Damon  tuki Yksin kotona -elokuvissa pääosaa näyttelevän Macaulay Culkinin väitettä, jonka mukaan Trump vaati esiintymistä tuotannoissa, joissa haluttiin käyttää hänen kiinteistöjään, ja kertoi Hollywood Reporterille, että tällaiset cameot poistettiin usein lopullisesta leikkauksesta.

Vuonna 2019 jotkut Trumpin kannattajat valittivat, kun hänen cameonsa poistettiin Kanadassa televisiossa esitetystä elokuvaversiosta. Tuolloin Trump sanoi epäilevänsä, että se oli Kanadan pääministerin Justin Trudeaun tekosia keskellä maiden välistä kauppatullikiistaa.

CBC-televisioyhtiön tiedottaja kiisti tämän ja sanoi, että verkko oli ostanut elokuvan lähetettäväksi ja leikannut sen vuonna 2014, ja Trumpin kohtaus oli yksi monista, jotka se jätti pois, koska ne eivät olleet olennainen osa juonta.

Home Alone 2 -elokuva tuotti 359 miljoonaa dollaria, eli noin 325 miljoonaa euroa, ja oli vuoden 1992 kolmanneksi eniten tuottanut elokuva. 

Lähde: The Guardian

 

Lue myös:

    Uusimmat