Mainos

Dominopalikat valtaavat Helsingin torstaina - katso Taiteiden yön sääennuste

Taiteiden yötä vietetään Helsingissä huomenna melko poutaisessa säässä. Sateen riski vähenee iltaa kohden.

Torstai on täynnä tapahtumia Helsingissä, kun Taiteiden yö valtaa kaupungin kadut. Keskustaan odotetaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Osa tapahtumista alkaa jo päivän aikana.

Helsingin sää poutaantuu torstaina päivällä yön ja aamun sateiden jäljiltä. Iltapäivällä voi tulla vielä hajanaisia ja heikkoja sadekuuroja.

– Sää poutaantuu iltaa kohden. Pilvipeite voi paikoin repeillä, mutta pieni sadekuurojen riski on myös illan aikana, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilat ovat päivällä 15 asteen yläpuolella, illalla hieman sen alapuolella.

Neljä kilometriä dominoita

Taiteiden yönä kaupungilla on lähes 200 tapahtumaa. Yksi näyttävimmistä on neljä kilometriä pitkä dominorata, jonka rakentamiseen käytetään 10 000 kiviharkkoa.

– Sadat vapaaehtoiset rakentavat dominoradan, joka etenee muun muassa kaduilla, puistoissa, metron käytävillä maan alla ja välillä sisätiloissa, kertoo vastaava tiedottaja Sini Koskimies Helsingin juhlaviikoista.

Dominot laitetaan liikkeelle Tähtitorninmäeltä kello 18. Dominoiden kulkua voi seurata videon välityksellä Senaatintorilla, minne dominorata myös päättyy arviolta noin kello 18.45.

Muita torstai-illan tapahtumia ovat muun muassa yleisölle varattu esiintymislava Open Stage, johon halukkaat voivat varata 15 minuutin ajan omalle esitykselleen. Esitykset alkavat Kansalaistorilla Musiikkitalon vieressä kello 17. Lasipalatsin aukion työpajoissa kootaan vanhoista muovipusseista iso "kuumailmapallo", joka on tarkoitus nostaa pystyyn kello 17 alkaen. Taiteiden yönä myös monet museot, galleriat, kirjakaupat ja kahvilat ovat auki.

Taiteiden yö järjestettiin Helsingissä ensimmäisen kerran vuonna 1989 ja se on osa Helsingin juhlaviikkoja. Juhlaviikot jatkuvat 2. syyskuuta asti.

Katso keskiviikosta torstaihin ulottuva sääennuste Helsinkiin:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.