Dome Karukoski odottaa Oscareita: Hienoa, että Suomi on esillä

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski odottaa innolla ensi yönä juhlittavaa Oscar-gaalaa. Karukoski toivoo Suomen ehdokkaan voittavan oman sarjansa.

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski seuraa Oscar-palkintojen jakoa tänäkin vuonna suurella mielenkiinnolla. Ainutlaatuisen maanantaiyönä juhlittavasta gaalasta tekee se, että tänä vuonna mukana on ehdokas myös Suomesta.

Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren kärikirjoittama Pitääkö mun kaikki hoitaa tavoittelee parhaan lyhytelokuvan Oscaria.

– Toivottavasti se voittaa. Tunnen molemmat naiset, ja on ollut hauska seurata heidän seikkailujaan Los Angelesissa, Dome sanoo MTV.fille.

Karukoski on mielissään siitä, että ehdokkuuden myötä suomalainen osaaminen saa näkyvyyttä elokuvamaailman seuratuimmassa gaalassa.

– Hieno juttu, että suomi pääsee esille tällä tavalla. Elokuva on hauska, koska koko juoni lähtee yhdestä pienestä arjen asiasta, Dome pohtii.

Karukoski veikkaa, että 12 Years a Slave voittaa parhaan elokuvan Oscarin, ja Gravity puolestaan palkitaan parhaasta ohjauksesta.

MTV.fi seuraa Oscar-gaalan juhlahumua tiiviisti alusta loppuun saakka. Televisiolähetys juhlista nähdään maanantaina 3. maaliskuuta kello 3.25 Yle Teemalla.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat