Dome Karukosken asunnolla tuholaisongelmia – joutui evakkoon

Mielensäpahoittaja-elokuvan ohjaajalla Dome Karukoskella oli vauhdikas päivä ennen tiistai-illan kutsuvierasensi-iltaa.

Ohjaaja Dome Karukoski edusti tiistaina hyväntuulisena Mielensäpahoittaja-elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingissä.  Merkittävän illan jännittämisen sijaan Karukoskella oli ollut kuitenkin muuta tekemistä ennen näytösiltaa.

– Lähden aamulla Torontoon, mutta minun piti pakata kaikki kamat jo tänään ja viedä ne hotellihuoneeseen. Kämpille on nimittäin tulossa tuholaistorjunta. Siellä on ihan hirveä sotku ja meinasin myöhästyä ensi-illasta, Dome kertoo.

– Oli niin paljon pakkaamista ja sähläämistä, että tämän illan jännittäminen meni ohi. Tosin kyllä sitten on perhoset vatsassa,  kun 700 kutsuvierasta odottaa ja otan mikin käteen heidän edessään.

Karukoski kertoo koko kerrostalossa vaikuttavan tuholaisongelman, jota varten tuholaistorjujat on hälytetty paikalle keskiviikkoaamusta. Tosin tuolloin Karukoski aikoo viilettää jo kohti Kanadaa.

Mielensäpahoittaja-elokuva on valittu Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjan ohjelmistoon.

– Torontossa meillä on esitykset torstaina, perjantaina ja lauantaina, Heti siis kaikki peliin. Osa siellä olevista ihmisistä on jo nähnyt elokuvan ja he haluavat tavata. Pitkän lennon jälkeen on varmasti paljon tapaamisehdotuksia tullut sähköpostiin.

Mielensäpahoittaja kertoo kauniin, humoristisen ja koskettavan tarinan sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta, luopumisesta sekä uuden löytämisestä.

Karukoskesta tuli isä keväällä ja hän toteaa, että isyyttä voi pohtia myös elokuvan kautta.

– Oma isäni on 80 vuotta, itse olen seuraava sukupolvi ja nyt on uusi sukupolvi tulossa. Elokuvassa ihmiset kohtaavat kolmessa sukupolvessa, sitä on hauska miettiä myös tässä elämäntilanteessa.

Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa perjantaina. Sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat