Mainos

Dollarin alamäki rasittaa Aasian maita

Dollarin heikentyminen huolestuttaa Aasian maita. Etelä-Korean valtio on puuttunut valuuttamarkkinoihin parantaakseen maan vientituotteiden kilpailukykyä, ja myös Japanin keskuspankin uskotaan olevan valmis väliintuloon.

Etelä-Korean kehityspankki ja toinen valtion pankki ostivat tänään noin 200 miljoonaa dollaria. Kun pankit alkoivat pumpata ulkomaanvaluuttaa markkinoille, paikallisen wonin arvo heikkeni yli 11181 dollariin aamun 11172 dollarista.

Viime viikkoina wonin kurssi dollaria vastaan on noussut kohisten, ja tiistaina valuutta oli vahvimmillaan 20 kuukauteen.

Japanissa jenin kurssi pyöri tänään lukemissa, joissa se on ollut viimeksi kymmenen kuukautta sitten. Välittäjien mukaan keskuspankki voi puuttua asiaan dollariostoilla hetkellä millä hyvänsä.

Toimien vaikutuksen epäillään kuitenkin jäävän hyvin lyhytaikaisiksi. Dollarin alamäki on viime aikoina vahvistanut selvästi myös euroa. Yhteisvaluutta on juhannuksen jälkeen hiponut dollaria, mutta ei kuitenkaan ole päässyt tasapainoon asti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.