Dokumenttiohjaaja Sami Kieksi haluaa lisätä median moniäänisyyttä: "Puhutaan paljon kuplautumisesta"

16:13
Sami Kieksi vieraili Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa: "Puhutaan paljon kuplautumisesta"

Sami Kieksi haluaa dokumenteissaan nostaa niiden ääntä kuuluviin, jotka yleensä koetaan näkymättömiksi yhteiskunnan jäseniksi. 

Dokumentaristi Sami Kieksi vieraili Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa tiistaina 10. tammikuuta. Pysäyttävistä dokumenteistaan tunnettu Kieksi totesi, että haluaa nostaa niiden ääntä kuuluviin, jotka ovat yleisesti näkymättömiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Kieksi nostaakin uudessa Logged in -dokumentissaan esille nuorten miesten elämää koskevia haasteita.

– Koen, että suomessakaan media ei ole riittävän moniäänistä. Haluan nostaa erilaisten ihmisten tarinoita esiin, Kieksi kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Kieksin mukaan on tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät toisiaan paremmin. Sitä hän myös pyrkii edistämään dokumenteillaan.

– Nyt puhutaan paljon myös kuplautumisesta ja siitä, että ihmiset erkanevat toisistaan kauemmas. 

1:25

Katso myös: Veitola.doc -dokumenttisarjassa tavataan Viivi, joka tekee avoimesti pornoa OnlyFansiin

Logged in -dokumentin lisäksi hiljattain ilmestyi Maria Veitolan kanssa yhteistyössä toteutettu Veitola.doc -sarja, jossa perehdyttiin muun muassa huumeisiin ja polyamoriaan, joka jäi mietityttämään myös Kieksiä itseään. 

– Itseäni jäi häiritsemään ja mietityttämään avoimet suhteet ja polyamoria. Onko nykyinen vallassa oleva malli paras mahdollinen, vai voisiko polyamoria mahdollisesti toimia? Kieksi 

Logged in -dokumentissa pääosassa on viisi peliriippuvuudesta kärsivää nuorta miestä. Erityisesti luottamuksen rakentaminen haastateltaviin on Kieksin mukaan tärkeää. 

Millä keinoilla Kieksi luo luottamuksen haastateltaviinsa? Miten dokumenttien aiheet valikoituvat? Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja