Mainos

Dokumentti valottaa Stieg Larssonin elämää

Ruotsalaisen menestyskirjailija ja toimittaja Stieg Larssonin ympärillä kohisee vielä haudankin takaa. 50-vuotiaana kuolleen miehen elämä oli mukaansatempaava seikkailu, jota ruotii Millenium-trilogian kautta MTV3 Faktan kolmiosainen dokumentti.

Katso mielenkiintoiset dokumentit. Tilaa MTV3 Fakta kotiisi PlusTV:ltä täältä.

Stieg Larsson kuoli sydänkohtaukseen vuonna 2004. Hän sai juuri ennen kuolemaansa valmiiksi Millenium-trilogian eli teokset Miehet, jotka vihaavat naisia, Tyttö, joka leikki tulella ja Pilvilinna, joka romahti. Kirjasarjaa on myyty maailmalla yli 15 miljoonaa kappaletta. Millenium-trilogian aiheista paistaa selkeästi läpi Larssonin ajatusmaailma.

Yli 20 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti myynyt Stieg Larsson tunnettiin ahkerana rasismin ja äärioikeiston vastustajana sekä demokratian puolestapuhujana. Hänen isoisänsä oli vastustanut julkisesti natsismia ja tästä johtuen joutunut työleirille Norrbotteniin. Larssonin ideologia ja persoona näkyivät vahvasti hänen pitämissään luennoissa ja lehtiartikkeleissa.

Millenium-sarjassa uppoudutaan jännittävään lehtimaailmaan ja kieroutuneiden poliitikkojen juonitteluun. Sarjan ensimmäisessä osassa vilahtavat myös suomalaisten natsikytkökset toisessa maailmansodassa.

Kuka näyttelee Hollywood-versiossa?

Millenium-kirjasarjasta tehtiin suosittu elokuvasarja, jonka Hollywood-version filmatisoinnit alkavat Tukholmassa tänä syksynä. Elokuvien miespääroolin on arveltu menevän Brad Pittille, Daniel Graigille, Johnny Deppille tai George Clooneylle.

Stieg Larssonille on sadellut postuumisti lukuisia kirjallisuuspalkintoja ja erilaisia tunnustuksia. Hänen jäljiltään on löytynyt myös julkaisemattomia käsikirjoituksia, eikä miehen perinnönjaosta alkanutta riitaa ole vieläkään saatu päätökseen.

Stieg Larsson ja Millenium -tarinan ensimmäinen osa sunnuntaina 27.6. MTV3 Faktalla kello 19.20. Tilaa MTV3 Fakta PlusTV:ltä kotiisitäältä.

Tämän artikkelin tarjoaa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.