Mainos

Doku Umarovin sissiryhmä kiistää osallisuuden Moskovan metroiskuihin

Moskavan pommi-iskujen tekijäksi epäilty kapinallisryhmä kiistää olleensa metroiskujen takana.

- Me emme tehneet Moskovan iskuja, emmekä tiedä kuka ne teki, sanoi Kaukasuksen emiraattina tunnettu sissiryhmän edustaja Shemsettin Batukaev uutistoimisto Reutersille.

Batukaevin mukaan tunnetun tshetsheenikapinallisen Doku Umarovin johtama ryhmä on suunnitellut iskuja venäläistä liike-elämää vastaan, mutta ei iskuja siviilejä vastaan.

Maanantaiset itsemurhaiskut tehtiin kahdella moskovalaisella metroasemalla. Viranomaiset ovat nimenneet niiden tekijöiksi kaksi Kaukasian alueelta kotoisin olevaa naista. Iskuissa kuoli 39 ihmistä ja yli 60 loukkaantui.

- Totta kai suunnittelemme iskevämme Venäjän talouselämän kohteita vastaan, mutta suunnitelmiimme eivät kuulu hyökkäykset ihmisiä vastaan, Batukaev korosti.

Batukaev sanoi lisäksi, ettei hän tiedä kuka on Dagestanin tämänpäiväisten pommi-iskujen takana. Hän ei kuitenkaan kiistänyt mahdollisuutta, että hänen edusmallaan organisaatiolla voisi olla osuutta asiaan.

Kreml uskoo linkkiin iskujen välillä

Venäjän johto puolestaan ilmoitti tänään, että se uskoo Dagestanin iskujen saattavan liittyä Moskovan metroiskuihin. Pääministeri Vladimir Putin sanoi maansa hallitukselle, että iskujen takana saattaa olla sama ryhmä.

Dagestanin Kizljarin kaupungissa varhain aamulla tehdyissä iskuissa kuolleiden määrä on noussut 12:een. Heistä suurin osa on poliiseja, joukossa on myös yksi kaupungin poliisijohtajista. Haavoittuneita on yli 20.

Myös Dagestanin iskut olivat itsemurhapommittajien tekemiä. Iskut tapahtuivat samalla paikalla parinkymmenen minuutin välein.

Umarov uhkasi terrorin laajentamisesta Venäjälle

Viime kuussa kapinallisjohtaja Doku Umarov kehotti levittämään kapinallisia viemään Kaukasuksen itsenäisyyspyrkimyksiin liittyvät taistelut kantavenäläisiin kaupunkeihin. Turvallisuusasiantuntijat ovatkin nimenneet sen yhdeksi Moskovan iskujen epäillyksi.

Kaukasuksen emiraattien tavoitteena on luoda koko Kaukasian laajuinen, islamilaiseen sharia-lakiin perustuva itsenäinen valtio.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.