Mainos

Dna tärkeä todiste Suomen suurimmassa koruryöstössä

Suomen suurimpaan koruryöstöön osallistui poliisin mukaan viisi miestä.

Helsingin käräjäoikeudessa syytettyjen penkillä on istunut viisi miestä, mutta vain kaksi on tuomittu ryöstöstä. Oikeudessa tapausta on käsitelty kolmesti, koska epäiltyjä ei otettu kiinni yhdessä.

Tammikuussa oikeudessa syytettynä oli kolme miestä, joista yksi tunnusti osallistuneensa ryöstöön. Valeri Apilatin tunnustus ei tullut yllätyksenä, sillä miehen dna:ta oli löytynyt rikospaikalta.

Kaksi muuta syytettyä kiistivät osallistuneensa ryöstöön. Toinen sai kuitenkin kuuden vuoden tuomion, kun taas toisen syytteet hylättiin.

Oikeus perusteli Juri Jakovleville annettua kuuden vuoden vankeustuomiota sillä, että hänen osallistumisestaan ryöstöön ei jäänyt järkevää epäilyä. Jakovlevin kohdalla tuomio tuli monen todisteen kautta.

Rikospaikalta löytyi ilmapistooli, jossa oli sekoittuneena useamman henkilön dna:ta. Jakovlevin dna-tunniste sopi tulokseen, mutta se ei yksistään riittänyt passittamaan miestä telkien taakse.

Dna:n lisäksi Jakovlevin kotoa takavarikoitiin erikoisvalmisteiset hanskat. Samanlaiset hanskat näkyivät yhdellä ryöstäjällä koruliikkeen valvontakameran tallenteella.

Yksi ryöstäjistä oli myös ruumiinrakenteeltaan ja pituudeltaan samankokoinen kuin Jakovlev. Kaiken lisäksi todistajana kuultu poliisi sanoi käräjäoikeudessa, että Jakovlevista oli tehty havaintoja Suomessa vuonna 2010. Tuolloin Jakovlev oli poliisin mukana tehnyt kultasepänliikkeisiin kohdistuneita tiedustelua.

Kolmen muun epäillyn kohdalla syyttäjän todisteet eivät riittäneet tuomioon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.