Mainos

DNA paransi roimasti liiketulostaan

Yhtiö ei aio luopua hintakilpailusta.

Matkapuhelinoperaattori DNA paransi alkuvuonna tuntuvasti liikevoittoaan, ja odotukset jatkostakin ovat kovat. DNA luottaa ketteryytensä voimaan, eikä yhtiön myynti ole suunnitelmissa. Toimintoja on tehostettu vähentämällä väkeä, mutta vastedes suunnitelmat ovat päinvastaiset. Tulosta paransi myös liittymien määrän lisääntyminen.

-Kun toimintoja on keskitetty Vantaalle, kaikki eivät voineet sinne siirtyä. Lisäksi syntyy uusia palveluita, joihin tarvitaan uudenlaista osaamista, toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi perustelee.

Kesäkuun lopussa DNA palveluksessa oli hieman päälle 300 työntekijää. Viime kesäkuusta vähennystä tuli 100:lla.

Myynti- ja markkinointijohtaja Pekka Väisänen kertoo, että DNA:lla ei ole suunnitelmia korottaa hintojaan.

-Uskomme hinnan olevan edelleen tärkeä valintakriteeri, hän sanoi.

Alkuvuoden aikana DNA:n liittymien määrä kasvoi 50000:lla noin 860000:een. Kilpailijoiden tavoin Väisänen kertoo DNA:n 3G-kytkykaupan lähteneen hyvin liikkeelle ja yhtiön ottaneen niiden myynnistä vähintään markkinaosuuttaan vastaavan siivun.

Järjestelyistä kertarasitus

DNA lupaa syksyllä laajennuksia 3G-verkkoonsa eli investoinnit jatkuvat alkuvuoden tapaan viimevuotista suurempina. Sen jälkeen yhtiön 3G-verkko kattaa yli 35 prosenttia suomalaisista.

DNA:n alkuvuoden liikevoitto oli yli 15 miljoonaa euroa, kun se jäi viime vuonna oli 2,6 miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja tulee olemaan huomattavasti heikompi, sillä sitä joudutaan rasittamaan omistajilta eli maakunnallisilta puhelinyhtiöiltä DNA:lle siirrettyihin tukiasemiin liittyvillä erillä. Koko Finnet-ryhmän tulos julkistetaan loppukesästä.

DNA:n liikevaihto kasvoi viime vuoden tammi-kesäkuusta 15 prosenttia noin 170 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.