Mainos

DNA:n uudesta vaihtosäännöstä kyselyitä Kuluttajavirastoon

Kännykkäoperaattori DNA:n uudet vaihtosäännöt ovat hämmentäneet kuluttajia.

DNA otti käyttöön huhtikuussa vaihtosäännöt, joiden mukaan DNA Etuoikeus ja DNA Kimppa -sopimuksen liittymiä ei voi enää vaihtaa ilmaiseksi mihin tahansa liittymätyyppiin.

Sopimuksentekohetkellä tämä on vielä ollut mahdollista.

Säännöistä on tullut muutamia kyselyitä Kuluttajavirastoon.

– Juuri kun katsoin meille tulleita yhteydenottoja, tämä erottui uutena ilmiönä. Varmaan tulee lisää, kun ihmiset rupeavat vaihtamaan liittymiään, ja huomaavat, että se ei onnistukaan, sanoo Kuluttajaviraston lakimies Miina Ojajärvi.

Säännöillä halutaan estää ilmaiskännyköillä keplottelua

DNA lähetti muutoksesta asiakkailleen kirjeen. Ojajärven mukaan tämän jälkeen kuluttajalle pitää antaa irtisanomisoikeus.

– Mutta tilanne on vaikea, jos on määräaikainen sopimus, joka on lyöty lukkoon tietyksi ajaksi, ja tässä määräaikaisessakin liittymässä olisi saanut vaihtaa liittymätyyppiä. Määräaikainen sopimus sitoo molempia osapuolia sovituilla ehdoilla.

DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kertoo, että vaihtosääntö on otettu käyttöön, jotta voitaisiin estää väärinkäyttötapauksia.

– Tämä liittyy tilanteisiin, joissa operaattori lahjoittaa ilmaisen puhelimen asiakkaalle esimerkiksi kahden vuoden sopimuksen myötä. Mitä suurempaan kuukausimaksuun sitoutuu, sitä paremman kännykän saa ilmaiseksi.

DNA:llekin kyselyitä

Väisäsen mukaan ilman vaihtosääntöjä asiakas voisi aluksi sitoutua kalliiseen pakettiin, saada hyvän kännykän ilmaiseksi, ja seuraavana päivänä muuttaa liittymän minuuttihinnoitelluksi liittymäksi.

Väisäsen mukaan asiasta on tullut yksittäisiä kyselyitä.

– On hyvin harvinaista, että näistä tulee valituksia. Käymme kyllä Kuluttajaviraston kanssa läpi yleensä tällaiset asiat, Väisänen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.