DJI päivittää droneihinsa edistyneemmän rajoitustekniikan

DJI tuo päivityksen mukana edistyneemmän rajoitustekniikan sen droneihin. Jatkossa 32 Euroopan maassa droneissa on GEO 2.0 -rajoitustekniikka, joka estää droneilla lentämisen kriittisissä paikoissa kuten lentokentillä. GEO 1.0 julkaistiin 13 eri Euroopan maassa ja GEO 2.0 tulee niiden lisäksi 19 uuteen maahan, joihin Suomi lukeutuu.

GEO 2.0 hyödyntää GPS:ää ja muita satelliittiyhteyksiä ongelmien ehkäisemiseksi. Sen avulla DJI pystyy rajoittamaan droneilla lentämistä muun muassa lentokenttien, vankiloiden, ydinvoimaloiden ja tiettyjen tapahtumien läheisyydessä. GEO 2.0:aan voi myös lisätä väliaikaisia alueita, joilla droneilla lentämistä rajoitetaan.

DJI:n drone ei suostu nousemaan ilmaan tai lentämään rajoitetulle alueelle. Niille voi kuitenkin lisätä alueita, joille DJI:n droneilla voi lentää luvan kanssa. Korkean riskin lentokentillä kiitoradan läheisyydessä droneilla lentäminen on kielletty kokonaan ja kieltojen purkaminen ei DJI:n tiedotteen mukaan onnistu helposti.

GEO 2.0 -rajoitustekniikkaa DJI kehitti yhteistyössä Altitude Angelin kanssa.

Päivitys, joka tuo mukanaan GEO 2.0:n, tulee saataville vaiheittain eri DJI:n droneille. Päivitykset alkavat vielä tämän kuun aikana. Maat, joihin GEO 2.0 tulee, ovat Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsekki, Viro, Suomi, Kreikka, Unkari, Islanti, Latvia Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia, Ruotsi, Itävalta, Belgia, Tanska, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Portugali, Espanja, Sveitsi ja Iso-Britannia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja