Mainos

Divaritähdet Ahvenniemi ja Tuominen Karkkilaan

Karkkilalainen nousijajoukkue Team Componenta on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta ja joukkueen kokoonpano ensi kauden SM-Korikseen on vähitellen hahmottumassa. Uusina pelureina Componentan vahvuuteen liittyvät viime kaudella I divisioonassa loistaneet Olli Ahvenniemi ja Ville Tuominen.

Vasta 19-vuotias Ahvenniemi teki Kauhajoen Karhussa vakuuttavaa jälkeä voittaen divisioonan torjuntatilaston 3,44 ottelukohtaisella keskiarvollaan. 205-senttinen Ahvenniemi on korinaluspelaaja, jonka tilastot, 15,2 pistettä ja 10,3 levypalloa, kuluneelta kaudelta olivat erinomainen näyttö nuorukaisen lahjoista.

Vaasalaislähtöisen lupauksen haaveena olisi päästä jo kesällä suorittamaan Lahden Urheilujoukkoihin varusmiespalvelustaan ja kehittyä edelleen pelaajana. Mielessä siintää myös mahdollisuus koripallostipendistä johonkin lajin emämaan lukuisista yliopistoista.

Ville Tuominen edusti menneellä kaudella menestyksekkäästi helsinkiläisjoukkue Torppaa. 20-vuotias Tuominen oli divisioonan paras kotimainen korintekijä nakutettuaan 24,7 pistettä ottelua kohden. Lisäksi 191-senttinen takamies-laituri kunnostautui tilastoissa levyreissä (4,8), syötöissä (2,38) ja riistoissa (2,48). Tuominen on parasta aikaa suorittamassa asepalvelustaan.

Molemmilla nuorukaisilla on takanaan tukku nuorisomaaotteluita; Tuomisella 37 ja Ahvenniemellä 18.

Uusien hankintojen ohella Componentan viime kauden joukkueesta kolmen osalta jatko on jo selvä. Kaksi viimeistä vuotta kapteenin nauhaa kantaneen Antti Heinosen (196 cm, 31 vuotta) ja joukkueen kuopuksen Teemu Heiskasen (186, 18) sopimukset jäivät voimaan kauden päätyttyä. Myös toinen Componentan nuorista, Sami Syrjälä (197, 21), on pistänyt nimensä kaksivuotiseen sopimukseen. Näin joukkuetta ensimmäisen vuoden nelivuotisesta sopimuksestaan valmentaneella Timo Hakamaalla on jo kentällinen pelaajia käytössään.

Viime vuoden tapaan Componentan paikallisuus ja kotimaisuusaste on tarkoitus pitää korkealla ja mahdollista on, että joukkue lähtee sarjaan vain yhden ulkomaalaisvahvistuksen turvin. Osa SM-Korikseen nousseesta pelaajarungosta lisättynä 2-3 omalla junioripelaajalla tulevat täydentämään joukkueen, johon etsitään vielä yhtä kotimaista vahvistusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.