Dita Von Teese futuristisena kaunottarena: Uskoisitko, että tämä asu on printattu?

Burleskitähti Dita Von Teese esitteli maailmalle ainutlaatuisen täysin 3D-printtaustekniikalla valmistetun mekon. Löytyykö tällaisia luomuksia tulevaisuudessa jokaisen vaatekaapista?

Burleskitähti Dita Von Teese, 40, esitteli maailmalle jotain ainutlaatuista: ensimmäisen mekon, joka on luotu iPadilla ja 3D-printterillä. Karkaistusta nylon-muovista valmistettu mekko on arkkitehti Francis Bitontin ja suunnittelija Michael Schmidtin käsialaa, ja se suunniteltiin korostamaan kohtalokkaan Teesen kurveja.

Asu koostuu 17 osasta ja 3000 saumasta, jotka tekevät asusta liikuteltavan. Mekko printattiin osa kerrallaan 3D-printtaukseen erikoistuneessa hollantilaisessa studiossa. Asu painaa yli viisi kiloa ja sen valmistaminen kesti kolme kuukautta. Puvun särmänä toimii 13000 mustaa Swarovskin kristallia, joilla se on koristeltu.

Mekko pohjaa matematiikassa esiintyvään Fibonaccin lukujonoon, joka näkyy käytännössä asun spiraalimaisena muotona.

3D-printtaus mahdollistaa yleistyessään persoonallisten ja uniikkien kankaiden luomisen käyttäjäkohtaisesti. Dita Von Teesen luomuksen lisäksi muun muassa Nike on käyttänyt printtaustekniikkaa kengissään. Tulevaisuudessa tekniikkaa käytetään varmasti arkisemmin, eikä ainoastaan haute couture -muotia luodessa.

3D-mekkoja nähtiin muuten myös Pariisin muotiviikolla maaliskuussa 2013 suunnittelija Iris van Herpenin toimesta. Herpenin catwalkilla nähdyt asut olivat kumimaisia, mutta jäykkiä. Van Herpenin suunnittelijaparina projektissa toimi arvostetun luonnontieteisiin ja tekniikkaan keskittyneen MIT-yliopiston professori Neri Oxman.

AVA on myös Twitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Splash News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja