Mainos

Disneystä yllättävä tarjous

Televisioyhtiö Comcast on tehnyt Walt Disneystä arviolta 66 miljardin dollarin tarjouksen.

Amerikkalaisen kaapeli-tv:n voimanpesä Comcast haluaa ostaa viihdemaailman jätin Walt Disney -yhtiön. Comcast ilmoittaa, että Disneyn johto oli torjunut myyntineuvottelut, mutta suostuttelu jatkuu.

Comcast on tarjonnut Disneysta arviolta 66 miljardia dollaria. Disneyn 11,9 miljardin dollarin suuruiset velat siirtyisivät kaupan yhteydessä Comcastille.

Philadelphialaisesta Comcastista tuli reilu vuosi sitten Yhdysvaltain suurin kaapeli-tv-yhtiö, kun se osti 72 miljardilla dollarilla teleoperaattori AT& T:n laajakaistatoiminnot. Comcastin kaapelikanavilla on 21 miljoonaa tilaajaa. Lisäksi Comcast on hankkinut merkittäviä osuuksia suurista sisällöntuotantoyrityksistä, useista tv:n erikoiskanavista sekä mm. NHL-joukkue Philadelphia Flyersista.

Sijoitusvimmasta huolimatta yhtiö tuotti viime vuonna 383 miljoonaa dollaria voittoa, pitkälti Internet-palvelujensa kasvavan suosion ansiosta.

Disneyn myötä Comcast saisi viihdetoimintojen, filmistudioiden ja huvipuistojen lisäksi kaksi uutta suurta tv-kanavaa. Disney omistaa Yhdysvaltain johtaviin tv-yhtiöihin laskettavan ABC:n ja urheiluun erikoistuneen ESPN:n.

Disneyn sisällä on käyty ankaraa valtataistelua. Comcastin tarjouksen tyrmänneen pääjohtaja Michael Eisnerin asema on epävakaa. Hallituksesta eronneet Walt Disneyn sukulainen Roy Disney ja Stanley Gold ovat julkisesti syyttäneet Eisneria surkeasta johtamisesta. Roy Disney on lobannut osakkeenomistajia Eisnerin erottamiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.