Disney ja Walden tekevät Narnia-elokuvan

Walt Disney ilmoittaa tekevänsä yhteistyössä Walden Median kanssa elokuvan suositun Narnia-lastenkirjasarjan ensimmäisestä osasta Velho ja leijona. Disney ja Walden Media ovat tehneet sopimuksen elokuvan yhteisestä rahoittamisesta ja levittämisestä. Walden on jo aiemmin palkannut muun muassa Shrekin ohjanneen Adam Adamsonin ohjaamaan Narniat. Elokuvan on määrä valmistua jouluksi 2005.

C.S. Lewisin kirjoittamat seitsemän Narnia-kirjaa kertovat sodasta jäisessä Narnian fantasiamaailmassa, jossa ovat vastakkain Valkean Noidan pahuus ja Aslan-leijonan hyvyys. Kirjassa seikkailee neljä lasta, jotka tupsahtavat Narniaan vaatekaapin kautta.

Vuonna 1950 julkaistu Velho ja leijona on periaatteessa Narnia-sarjan toinen osa. Sarjan ensimmäinen osa on kirjoitettu Velhon ja leijonan jälkeen. Velho ja leijona on myös ehkä sarjan parhaiten tunnettu osa. Narnia-kirjoja on myyty ympäri maailmaa yli 85 miljoonaa kappaletta.

Yritykset sanovat, että niiden yhteistyö saattaa jatkua Narnia-sarjan myöhempien osien merkeissä, mutta yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu.

Lue myös:

    Uusimmat