Disney ensimmäinen miljardin dollarin rajan rikkkonut Hollywood-studio

Walt Disney Co.:n kesän lastenelokuvat Finding Nemo ja Pirates of the Caribbean ovat auttaneet studiota rikkomaan tämän vuoden ensimmäisenä Hollywood-studiona miljardin dollarin lipputulorajan. Studion virkailijat ilmoittivat tiistaina, että tavoiteltu miljardin dollarin raja Pohjois-Amerikan lipunmyynnissä on saavutettu nopeammin kuin minään aiempana vuonna. Disney pääsi miljardiin dollariin nyt kahdeksatta kertaa ja kolme kuukautta ja kolme päivää aiemmin kuin viime vuonna.

- Teimme joitain strategisia päätöksiä, emme lähteneet tekemään jatko-osia, sanoo Disneyn Buena Vista Pictures Distributionin puheenjohtaja Chuck Viane.

Animaatioelokuva Finding Nemo, joka on tehty yhteistyössä Pixarin kanssa, on vuoden kaikkein tuottoisin elokuva. Tähän mennessä se on kerännyt lipputuloja 320 miljoonaa dollaria. Se pysyy yhä Yhdysvaltain ja Kanadan kymmenen tuottoisimman elokuva joukossa, vaikka sitä on esitetty lähes kolme kuukautta.

Ja Johnny Deppin Piratesista on yllättäen tullut menestys, joka on Matrix Reloadedin jälkeen kesän toiseksi tuottoisin elokuva. Kuukauden aikana se on tuottanut 209,5 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat