Mainos

Discovery telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle

Telakoituminen sujui mallikkaasti huolimatta siitä, että sukkulan kunto herätti jälleen huolta pian sen laukaisun jälkeen.

Avaruussukkula Discovery on telakoitunut onnistuneesti kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle, ja sen miehistö siirtyi kansainväliselle avaruusasemalle.

Discovery pysyy telakoituneena ISS:ään kahdeksan päivän ajan, ja nämä päivät ovat tärkeitä niin Discoverylle kuin ISS:llekin. Sukkulan seitsenhenkinen miehistö jättää avaruusasemalle lähemmäs kolme tonnia painavan lastin asemalla tarvittavaa tavaraa.

Discoveryn kyydissä ISS:lle matkasi myös saksalainen astronautti Thomas Reiter, joka jää avaruusasemalle kuudeksi kuukaudeksi. Reiter liittyy amerikkalaisastronautti Jeffrey Williamsin ja venäläiskosmonautti Pavel Vinogradovin seuraan. He ovat olleet ISS:llä nyt runsaat kaksi kuukautta kuuden kuukauden mittaisesta komennuksestaan

Williams ja Vinogradov tervehtivät lämpimästi avaruussukkulan miehistöä, kun sukkulaa ja asemaa erottava ovi oli avattu ja tulijat päässeet asemalle.

Discoveryn miehistö tekee ISS:llä myös avaruuskävelyjä muun muassa korjatakseen sen välineistöä.

Tekniset ongelmat viivyttivät lähtöä

Discoveryn matkaan lähdön jälkeen sen kunto aiheutti jälleen huolta, kun sen polttoainesäiliöiden eristeestä irtosi jälleen paloja. Nasa katsoi kuitenkin varsin pian, että palojen irtoaminen ei ole merkittävä turvallisuusriski.

Irtoamisille ei ole keksitty syytä, vaikka asiaa on tutkittu siitä lähtien, kun ne aiheuttivat Columbia-sukkulan tuhoutumisen ja sen koko miehistön kuoleman vuonna 2003.

Discoveryn on määrä palata Maahan 16. heinäkuuta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.