Mainos

Discovery-sukkula telakoitui avaruusasemaan

Discovery-sukkula on telakoitunut onnistuneesti Kansainväliseen avaruusasemaan.

Yhdysvaltain Discovery-sukkula telakoitui onnistuneesti Kansainväliseen avaruusasemaan ISS:ään iltapäivällä Suomen aikaa. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa ilmoitti kuitenkin aiemmin, että tulevia sukkulalentoja lykätään Discoveryn lähdössä havaittujen turmauhkien takia.

Ennen telakoitumista ISS:ään Discovery seisautettiin vähän matkan päähän asemasta, jotta ISS:n miehistö pääsi kuvaamaan laukaisussa mahdollisesti vaurioituneita sukkulan osia. Nasan arvion mukaan Discovery ei vaurioitunut lähdössä ja pystyy palaamaan ongelmitta Maahan 7. elokuuta.

Discoveryn seitsemän astronauttia eivät tuntuneet olevan huolissaan. Aluksen komentaja Eileen Collins ohjasi Discoverya, kun ISS:ssä olevat Sergei Krikalev ja John Phillips kuvasi Discoverya. Discoveryn lähdöstä otetuissa videokuvissa havaittiin kuitenkin jälleen, että sukkulan polttoainetankista irtosi eristesuikale. Samanlainen eristekappaleen irtoaminen aiheutti Columbia-sukkulan turman helmikuussa 2003. Silloin irronnut kappale iskeytyi lähdössä Columbian eristetiiliin, minkä uskotaan aiheuttaneen aluksen tuhoutumisen sen palatessa Maan ilmakehään.

Eristetiilien tarkoituksena on suojata sukkulaa jopa 1400 celsiusasteen kuumuudelta, kun se palaa takaisin Maahan. Tulevien lentojen siirtäminen toistaiseksi vie joka tapauksessa hohtoa Discoveryn lennolta, jonka piti olla voitokas paluu avaruuteen kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Atlantis-sukkulan oli määrä lähteä lennolle syyskuussa, mutta sen lento näyttää nyt lykkääntyvän.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.