Mainos

Direktiivi muuttamassa ajoluvat määräaikaisiksi

Tavoitteena on yhdenmukaistaa käytäntö koko unionin alueella ja estää väärinkäyttö. Suomalaiset autojärjestöt torjuvat komission suunnitelmat.

Suomalaiset autojärjestöt torjuvat EU:n kaavailemat rajoitukset ajokortin voimassaoloaikaan. Sekä Autoliitto että Kuorma-autoliitto eivät ilman korjauksia kannata Euroopan komission ehdottamaa ajokorttidirektiiviä.

Uudistus on tuomassa useita muutoksia Suomen nykyiseen käytäntöön. Tavoitteena on yhdenmukaistaa ajokorttikäytäntö koko unionin alueella ja estää korttien väärinkäyttö. Hintana on ajokortin voimassaoloajan rajoittaminen kymmeneen vuoteen ja ammattiliikenteessä viiteen vuoteen. Suomessa ajokortin saa nykyisen käytännön mukaan jopa 52 vuodeksi.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen kertoi perjantaina STT:lle, että Suomen ajokorttikäytäntö toimii eikä meillä ole niitä ongelmia, joita esiintyy Keski-Euroopan maissa. Parempi keino väärinkäytösten estämiseksi olisi tietojärjestelmien uudistaminen koko unionin alueella.

Joissakin EU-maissa on vielä mahdollista pitää halussaan useamman maan ajokorttia, jolloin yhdelle ajokortille merkitty ajokielto tai muu sanktio voidaan kiertää ottamalla taskuun naapurimaan myöntämä ajolupa. Suomessa ajo-oikeuden tarkastaminen tapahtuu lähes poikkeuksetta tietojärjestelmien kautta. Autoliitto ei kannata henkilöautoajokortin käyttöajan rajaamista kymmeneen vuoteen, sillä ajokortin uusiminen aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.