Mainos

Directan turvaamistoimihakemus nurin

Internetin luetteloyhtiö Directan hakema turvaamistoimihakemus on hylätty Helsingin käräjäoikeudessa. Samalla helmikuun lopussa annettu väliaikainen turvaamistoimi on rauennut.

Oikeus kielsi väliaikaisessa päätöksessään Suomen Yrittäjiä antamasta totuudenvastaisia tietoja Directan toiminnasta. Kieltoa tehostettiin 500 000 euron uhkasakolla.

Käräjäoikeus katsoo tuoreessa päätöksessään, että Directan antama selvitys ei osoita, että Suomen Yrittäjät olisi antanut muun muassa jäsenilleen tai alajärjestöilleen väärää, totuudenvastaista tai epäasiallista tietoa yhtiöstä.

Directan näkemyksen mukaan Suomen Yrittäjien jakamilla tiedoilla on ollut merkittävä rooli yhtiötä koskevien tutkintailmoitusten syntyyn. Poliisi epäilee Directaa törkeästä petoksesta.

Erimielisyydet jatkuvat

Suomen Yrittäjät kiistää, että se olisi missään vaiheessa antanut totuudenvastaisia tietoja yhtiöstä. Yrittäjäjärjestön mielestä Directan turvaamistoimihakemus on ollut asiaton.

- Sillä on pyritty vahingoittamaan Suomen Yrittäjiä ja sen jäsenyrityksiä. Tulemme vaatimaan tästä asiasta aiheutuneiden vahinkojen ja kustannusten korvaamista Directalta täysimääräisesti, Suomen Yrittäjät viestittää tiedotteessaan.

Directan toimitusjohtaja Ville Komppa peräänkuuluttaa Suomen Yrittäjiltä asiallista viestintää.

- Jos Suomen Yrittäjien toiminta jatkuu vastaavankaltaisena, Directan on ryhdyttävä asiassa jatkotoimenpiteisiin.

Suomen Yrittäjien Directa-aiheiset nettisivut avataan lähiaikoina ja jäsenneuvonta käynnistyy jo ensi maanantaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.