Mainos

Directan rikosepäilyn tutkinta valmis

Helsingin poliisilaitoksen talous- ja omaisuusrikosyksikkö on saanut valmiiksi mobiili- ja verkkopalveluyhtiö Directan toimintaa koskevan lisätutkinnan.

Tapauksessa epäillään törkeää petosta ja markkinointirikosta hakuosumaperusteisen yritystietopalvelun markkinoinnissa ja laskutuksessa.

Lisätutkinnan valmistumiseen mennessä yli 1 400 pienyrittäjää oli tehnyt rikosilmoituksen Directan toiminnasta. Yrittäjät kokevat erehtyneensä Directan myyntipuheessa antamien tietojen perusteella palvelun sisällöstä ja erityisesti laskutettavien hakuosumien muodostumisesta.

Useiden yrittäjien mukaan Directa ei ole hyväksynyt heidän irtisanomisilmoituksiaan, vaan se on jatkanut sopimusten voimassaoloa. Osa yrittäjistä ei katso tehneensä lainkaan sopimusta yhtiön kanssa, mutta on silti saanut yhtiöltä laskun.

Directan epäillään jatkaneen laskujen perintätoimia vielä sen jälkeen, kun yrittäjät ovat riitauttaneet laskun ja tehneet asiassa rikosilmoituksen. Yrittäjille lähetettyjen hakuosumalaskujen suuruus on ollut pääosin 400 - 600 euroa.

Esitutkinnassa on pyritty selvittämään, onko sinänsä toimivan palvelukonseptin sisällä toteutettu petostunnusmerkistön täyttävä teko.

Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta on antanut asiassa kaksi lausuntoa, joissa Directan hakuosumaperusteinen markkinointi on katsottu harhaanjohtavaksi ja siten hyvän liiketavan vastaiseksi.

Lue myös:

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.