Mainos

Directan markkinoinnille jälleen tyly tuomio

Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta on arvioinut toistamiseen yrittäjille luettelopalveluja tarjoavan Directan markkinoinnin hyvän liiketavan vastaiseksi. Tänään annettua lausuntoa oli pyytänyt Directa itse.

Marraskuussa liiketapalautakunta antoi lausunnon Helsingin poliisilaitoksen talous- ja omaisuusrikosyksikön pyynnöstä. Helsingin poliisilaitokselle on keskitetty Directaa koskeva rikostutkinta. Poliisi epäilee Directaa törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta.

Useat sadat yrittäjät ovat kokeneet hakupalvelusta saadut laskut liian suuriksi ja tehneet asiasta rikosilmoituksen. Keskuskauppakamarin lausuntopyyntö on muodollisesti nimetty ennakkolausuntopyynnöksi.

Keskuskauppakamarin tuoreen lausunnon mukaan Directan markkinointi on harhaanjohtavaa vähintään siltä osin, mitä asiakkaalle kerrotaan palvelun laskutusperusteista.

- Directan asiakasyritys, joka toimii taksiyrittäjänä Ivalossa, ei yleisen elämänkokemuksen perusteella voi aavistaa, että sille syntyy laskutettavia hakuosumia myös kaikista niistä yrityshauista, kun kuluttajat hakevat taksia yrityshakemistosta Etelä-Suomen alueella, kertoo Keskuskauppakamarin lakimies Paula Paloranta.

MTV:n uutiset on seurannut Directa-kohua viime kesästä saakka. Yhtiö kertoi jo kesällä kriittisen uutisoinnin jälkeen pyytävänsä liiketapalautakuntaa arvioimaan toimintaansa. Directa on muuttanut sopimusehtojaan useaan kertaan, osin itselleen suotuisaan suuntaan. Directa kiistää epäillyt rikokset.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.