Mainos

Directalta sataa kritiikkiä syyttäjälle

Hakuyhtiö Directan ja sen johtohenkilöiden petossyytteiden käsittely alkaa ensi maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Directan avustaja, asianajaja Kai Kotiranta arvostelee kovin sanoin syyttäjän syytteitä.

Kritiikkiä kuultiin jo kesäkuussa käräjäoikeuden valmisteluistunnossa.

- Ennen kaikkea maanantailta odotan sitä, että syyttäjät vihdoinkin näyttäisivät, mistä tässä asiassa heidän mielestään on kysymys. Syytteet on varsin ylimalkaisesti laadittu ja puutteellisia, joista puuttuu oikeudellinen argumentaatio näkemykseni mukaan lähes kokonaan, asianajaja Kotiranta sanoo.

Syyttäjä saa asianajaja Kotirannalta moitteita myös syyskuussa alkaneesta uudesta rikostutkinnasta. Syyttäjä pyysi poliisia tutkimaan, yrittivätkö kolme syytteessä olevaa directalaista vaikuttaa syyttäjän todistajiin olemalla heihin yhteydessä.

- Se on täysin selvää, että syyttäjän nimeämiin todistajiin voi olla yhteydessä ennen pääkäsittelyä. Siinä ei ole mitään lainvastaista tai poikkeuksellista, Kotiranta sanoo.

Kaksi epäiltyä oli jopa vajaan viikon vangittuna. Se viivytti Kotirannan mukaan rikosjuttun valmistautumista.

- Ei sillä kriittistä vaikutusta ole ollut. Me olemme hyvin valmistautuneita ja luottavaisia sille, että syytteet tulevat kaatumaan, Kotiranta sanoo.

Syyttäjä vaatii neljälle nykyiselle ja yhdelle entiselle Directan johtohenkilölle rangaistusta törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta.

Lisäksi syyttäjät vaativat Directa Oy:ltä, toimitusjohtajalta ja entiseltä myyntijohtajalta rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yhteensä 1 772 369 euroa. Toimitusjohtajalta ja entiseltä myyntijohtajalta vaadittava määrä on rajoitettu 482 868 euroon.

Syytetyt kiistävät.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.