Mainos

Directa arvostelee syyttäjän toimintaa

Directan puolustus arvosteli syyttäjän syytettä kovin sanoin tänään valmisteluistunnossa Helsingin käräjäoikeudessa.

- Syytettyjen vähimmäisvaatimus on se, että tiedetään mistä syytetään, ketä syytetään ja minkä takia syytetään ja se ei toteutunut tässä jutussa, totesi Directan asianajaja Kai Kotiranta.

Kotiranta väläytti oikeussalissa, etteivät syyttäjät tiedä mistä puhuvat.

- En haluaisi tarjoilla tätä juttua syyttäjälle hopealautasella, Kotiranta sanoi.

Kihlakunnansyyttäjä Jaakko Tapalan mukaan yhtiön pomoporras sai pienyrittäjät tekemään yrittäjille vahingollisen suullisen hakupalvelusopimuksen puhelinmyyntitilanteessa vuosina 2007–2009. Toinen syyte koskee markkinointirikosta.

Directa kiistää syytteet perusteettomina ja yhtiön mukaan jälkimmäisestä syytteestä tulisi luopua pikimmiten.

- Kuvaus on lähes identtinen petossyytteen tunnusmerkistön kanssa. Se olisi järkevää tämän prosessin joutuisuuden ja kulun kannalta, Kotiranta sanoo.

Valmisteluistunnossa selvitettiin kolmen tuomarin komennuksessa, mistä asioista syyttäjän ja syytettyjen välillä on riitaa. Valmistelulla on tarkoitus selkeyttää lokakuussa alkavaa pääkäsittelyä.

Directa on arvostellut poliisin esitutkintaa puutteelliseksi puolustuksen osalta. Poliisilta pyydetään jutussa hyvin todennäköisesti lisätutkintaa.

- Jos vastaajan puolelta tuodaan esille seikkoja, joita ei ole otettu esitutkinnassa ja syyteharkinnassa huomioon, syytettä joudutaan tarkistamaan, kihlakunnansyyttäjä Jaakko Tapala sanoi.

Tapala kuvasi sanailun olevan arkea rikosprosesseissa.

- Aina voi tulla syytteen tarkennuksia ja tuomioistuimen luvalla myös laajennuksia. Varsinkin tässä jutussa, kun syyttäjät eivät ole saaneet kaikkea aineistoa vastapuolelta, Tapala totesi.

Directa-jutussa syytettä ajavat kihlakunnansyyttäjät Jaakko Tapala ja Kimmo Varjonen. Asianomistajia jutussa on noin 1400. Osa heistä vaatii Directalta saatujen laskujen mitätöintiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.